TRUMP ZAFER İLAN ETTİ

TRUMP ZAFER İLAN ETTİ

Son dakika... ABD Başkanı Donald Trump, Suriye`de DEAŞ`ın elinde tuttuğu toprakların yüzde yüzünün ABD destekli güçler tarafından geri alındığını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye`de terör örgütü DEAŞ`la mücadeleyi kazandıklarını belirterek, "DEAŞ`ın elindeki toprakların yüzde 100`ünü geri aldık." dedi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Vietnam`da yaptığı zirvenin dönüşünde Alaska`da mola veren ve buradaki Elmendorf Hava Kuvvetleri Üssü`nde konuşlu Amerikan askerlerine hitap eden Trump, Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

İlk olarak geçen aralık ayında DEAŞ`ı yendiklerini ve artık Amerikan askerlerinin ülkelerine geri döneceğini duyuran Trump, Suriye`de DEAŞ`a karşı ciddi bir başarı kazandıklarını savundu.

Trump, "Hep Suriye`deki (DEAŞ`ın) hilafeti konusunda yüzde 90, 92 diye duyuyordunuz. Artık hepsine sahibiz. DEAŞ`ın elindeki toprakların yüzde 100`ünü geri aldık." ifadelerini kullandı.

Suriye`deki Amerikalı komutanlarla konuyu konuştuğunda "bir haftamız kaldı" şeklindeki ifadeleri duyduğunu ve kendisinin de "artık bunu bitirin" dediğini belirten Trump, mücadeleyi kazandıklarını dile getirdi.

ABD Başkanı Trump, 20 Aralık 2018`de, ABD askerlerinin Suriye`den çekilmesi konusunda, "Orada olmamızın tek nedeni DEAŞ`tı ve DEAŞ`ı yendik." açıklamasını yapmıştı. Daha sonra DEAŞ`ın elindeki toprakların yüzde 99`unu aldıklarını belirten Trump, son olarak 16 Şubat`taki açıklamasında "Suriye hakkında 24 saat içinde harika haberler vereceğim." ifadesini kullanmıştı.