ÇOK SAYIDA PKK`LI ÖLDÜRÜLDÜ

ÇOK SAYIDA PKK`LI ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye`nin Deyrizor ilinde bir beldede sıkışan DAEŞ ile YPG/PKK arasında yeniden başlayan çatışmalar şiddetli şekilde sürüyor. DAEŞ`in bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 20 YPG/PKK`lı terörist öldü.

riye`nin Deyrizor ilinde bir beldede sıkışan terör örgütleri DAEŞ ile YPG/PKK arasındaki çatışmalar şiddetlendi. DAEŞ`in bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 20 YPG/PKK`lı terörist öldü.

 

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Deyrizor ilinde Fırat Nehri`nin doğusunda DAEŞ`in elindeki son belde olan Bagoz`da, DAEŞ ile YPG/PKK arasında yeniden başlayan çatışmalar şiddetlendi.

DAEŞ`li teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda 20 YPG/PKK`lı terörist öldü.

 

Öte yandan 4 gün aranın ardından dün akşam saatlerinde beldeye yeniden saldırı başlatan ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bombardımanı da sürüyor.

DEYRİZOR`DA SON DURUM

ABD`nin havadan, Fransa`nın karadan topçu atışlarıyla destek verdiği YPG/PKK, 11 Eylül 2018`den bu yana DAEŞ`i Deyrizor`dan tamamen çıkarmak için saldırılar düzenliyor. Halihazırda DAEŞ, Deyrizor ilinin doğu kırsalında sadece Bagoz beldesinde varlık gösteriyor. Deyrizor`da Fırat Nehri`nin batısındaki bölgede ise Esed rejimi güçleri bulunuyor.