Tarih: 07.01.2019 13:13

DĞNYAYI AYAPA KALDIRAN DARBE GİRİŞİMİ BASTIRILDI

Facebook Twitter Linked-in

Gabon`da darbe girişimi gerçekleşti. Gabon`da ulusal radyoyu ele geçiren bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu bildirildi.

İngiliz haber ajansı Reuters`ta yer alan habere göre, Silahlı Kuvvetler bildirisini Ulusal Radyo`dan okuyan Üsteğmen Ondo Obiang Kelly, birkaç saat içerisinde Ulusal İnşa Konseyi`nin kurulacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Ali Bongo`nun 31 Aralık?ta yaptığı konuşmadan duyulan rahatsızlığı dile getirdi.

Okuduğu bildiriden sonra Cumhuriyet Muhafızları`nın eski komutanı General Ntumpa Lebani`yi Millet Meclisi?ne davet eden Üsteğmen Kelly, ticaret odalarının, sivil toplum temsilcilerinin ve din adamlarının da Meclis`teki toplantıya katılmak üzere harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

DEVLET BAŞKANI ÜLKEDEN AYRILIR AYRILMAZ DARBE GİRİŞİMİ OLDU

Suudi Arabistan`da uzun süre nefes darlığından tedavi gören Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo ise tedavisine devam edilmesi için şu an Fas`ta bulunuyor.

DARBE GİRİŞİMİ BASTIRILDI

Fransız haber ajansı AFP`nin Gabon hükümeti yetkililerine dayandırdığı haberinde, yaklaşık iki buçuk saat sonra cunta üyesi askerlerin yakalandığı ve darbenin bastırıldığı duyuruldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —