Tarih: 04.01.2019 07:08

İMRAN HAN KONYA`DA

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın davetlisi olarak Türkiye`ye resmi ziyarette bulunan Pakistan Başbakanı İmran Han, Mevlana Müzesi`ni ziyaret etti.

 

İmran Han, Konya Havalimanı`nda Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak ve il protokolünce karşılandı.

Daha sonra beraberindeki heyetle Mevlana Müzesi`ne giden konuk Başbakan, burada Hazreti Mevlana`nın kabri başında dua etti, yetkililerden bilgi aldı.

 

İmran Han, müze çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, sufizmin takipçisi olduğunu söyledi.

Sufizmi takip eden herkes gibi kendisinin de Hazreti Mevlana`nın kitaplarını, eserlerini okuduğunu aktaran İmran Han, "Pakistan`ın ideolojik babası olan Muhammed İkbal`in, ideolojik babası Mevlana Celaleddin Rumi`yi ne kadar çok sevdiğini biliyorsunuz. Mevlana Celaleddin Rumi, evimizin adı. Kitaplarını okudum. Bir Mevlana uzmanı değilim ama kitaplarını yeterince okudum. Mevlana, sufizmin en büyük temsilcisidir."

Daha önce geldiği Türkiye`de Mevlana Müzesi`ni ziyaret etme fırsatı bulamadığını belirten Han, "Eylül 2017`de iki oğlumla İstanbul`a gelmiştim. Buraya çok gelmeyi istedik ama gelemedik. Bu sefer gelebildik." dedi.

Pakistan Milli Şairi Muhammed İkbal`in makamında dua eden Han`a, Mevlana`nın eseri Divan-ı Kebir ve tablo hediye edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —