Tarih: 04.01.2019 06:57

İSRAİL ŞOKTA

Facebook Twitter Linked-in

İsrail merkezli Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan göre İsrailli üst düzey bir kaynak,  ABD Başkanı`nın "İran`ın Suriye`de istediğini yapabileceği" yönündeki açıklamalarına ilişkin, "Başkan Trump`ın sözleri istihbarat teşkilatlarının tavsiyelerine aykırıydı ve bu Trump`ın sahada neler olduğunu anlamadığını gösteriyor." dedi.

 

"İSRAİL OLARAK ŞOKTAYIZ"

Trump`ın istihbarat birimlerince sunulan kanıtları dikkate almamasının üzücü olduğunu belirten kaynak, "İsrail olarak şoktayız, Trump, İran`ın bölgedeki askeri varlığının kapsamını anlamıyor." ifadelerini kullandı.

 

"TRUMP`IN AÇIKLAMASI, BİZİM İÇİN DURUMU DEĞİŞTİRMEYECEK"

ABD Başkanı Trump?ın en azından İsrail?in Suriye?deki operasyonlarına karşı olmadığını ifade eden kaynak, şöyle devam etti:

"Başkan Trump`ın açıklaması bizim için durumu değiştirmeyecek. İran`ın askeri varlığına karşı sert adımlar atmaya devam edeceğiz."

Trump ABD`nin Suriye`den çekilme kararı bağlamında, İran hakkında dün yaptığı açıklamada, bu ülkenin durumunun yaptırımlar neticesinde değiştiğini ifade etmiş ve "İran Suriye`de istediğini yapabilir." demişti. 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —