Tarih: 02.01.2019 03:12

İRAN`DAN AÇIKLAMA

Facebook Twitter Linked-in

Zarif, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ABD ile İsrail`in UNESCO`dan ayrılmasıyla ilgili kinayeli yorumlarda bulundu.

Bakan Zarif açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Nükleer anlaşma, Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması (NAFTA) Pasifik-Ötesi Ortaklık (TPP) ve Paris İklim Anlaşması`nın ardından Trump rejimi
ve İsrail, UNESCO`dan da resmen ayrıldı. Acaba Trump ve onun çırağı rejimin ayrılmadığı başka bir şey kaldı mı? Belki de ikisi birlikte Dünya gezegeninden?" 
UNESCO`nun Filistin sorununda İsrail`e karşı ön yargılı tutum izlediğini öne sürerek örgütten ayrılmak üzere resmi başvuru yapan ABD ve İsrail`in yeni yıldan itibaren UNESCO ile üyelik bağı kalmadı.

ABD ve İsrail, UNESCO`yu işgal altındaki Filistin toprağı olduğu BM kararlarıyla kabul edilen Doğu Kudüs`teki İsrail varlığını eleştirdiği, bölgedeki tarihi eserleri "Filistin kültür mirası" olarak nitelendirdiği ve Filistin yönetimini 2011`de üyeliğe kabul ettiği gerekçesiyle "İsrail aleyhtarı önyargıya sahip olmakla" eleştirmişti. 
ABD Başkanı Donald Trump, Ekim 2017`de örgütten çekilmek üzere resmi başvuruda bulunmuştu. Washington`un ardından İsrail de benzer yönde adım atmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —