Tarih: 19.12.2018 20:34

ABD SURİYE`DEN ÇEKİLİYOR

Facebook Twitter Linked-in

ABD`li yetkili, kararın geçtiğimiz günlerde Başkan Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan görüşmenin ardından alındığı belirtildi.

SURİYE`DE 2 BİN AMERİKAN ASKERİ BULUNUYOR

ABD halihazırda Suriye`nin kuzeyinde, terör örgütü YPG/PKK`nın işgalindeki alanda 15 askeri üsse sahip. Deyrizor ve Haseke`de üç üssün inşası ise sürüyor. Ülkede şu anda 2000 kadar Amerikan askeri bulunuyor.

PENTAGON ÇEKİLMEK İÇİN 6 AY SÜRE İSTEMİŞTİ

Suriye`den ABD askerlerinin çekilmesi Donald Trump`ın 2016 yılında girdiği başkanlık seçimlerinde verdiği vaatlerden biriydi. Trump, Nisan ayında da Suriye`den çekilme niyetini yinelemiş ve Pentagon`a hazırlıkların tamamlanması için 6 ay süre vermişti.

Beyaz Saray`ın çekilme kararını açıklamasının ardından bir açıklamada ABD Savunma Bakanlığı Pentagon`dan geldi. Pentagon, ABD birliklerinin Suriye`den dönüşünün başladığını ancak "yerel ortaklarla" çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

Beyaz Saray`dan yapılan açıklamada, ABD askerlerinin Suriye`den çekilmeye başladığı duyuruldu.

Açıklamada, "DEAŞ?la mücadelenin yeni evresine geçiş yaparken, ABD askerlerini ülkeye geri çekmeye başladık" ifadeleri kullanıldı.

DIŞİŞLERİ PERSONELİ 24 SAAT İÇİNDE ÇEKİLECEK

Reuters`a konuşan bir ABD`li yetkili, tüm Dışişleri Bakanlığı personelinin 24 saat içerisinde Suriye`den tahliye edileceğini söyledi. 

ABD`li yetkili, askeri güçlerin DEAŞ`a yönelik son operasyonun son aşamasının tamamlanmasıyla birlikte tamamen çekilmeye başlayacağını söyledi. Tüm askerlerin Suriye`den çekilmesinin 60 ile 100 gün arasında süreceği bildirildi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —