METEORLOJİ UYARDI

METEORLOJİ UYARDI

Son dakika kar uyarısı! Meteoroloji`den yapılan son değerlendirmelere göre İstanbul`un yüksek kesimleri için karla karışık yağmur uyarısı yapıldı. Türkiye genelinde sıcaklıkların 2 ila 8 derece düşeceği tahmin edildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve sağanak, Marmara`nın güneydoğusu, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz?in iç kesimleri, Doğu Anadolu?nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Ordu ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`da (Elazığ ve Malatya hariç) yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (2 ila 8 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Kuzey Ege`de batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu?da güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.