DÜNYA

DÜNYA Haberleri

TRUMP`TAN FLAŞ AÇIKLAMA

TRUMP`TAN FLAŞ AÇIKLAMA

Son dakika... ABD Başkanı Trump, İran yaptırımlarına ilişkin açıklama yaptı. Trump, "Yaptırımlar konusunda biraz daha yavaş gitmek istiyorum. Tüm dünyada petrol fiyatlarının artmasını istemiyorum" dedi.

ABD Başkanı Trump, İran yaptırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Trump, dünyada petrol fiyatlarının artmasını istemediğini belirterek, "Yaptırımlar konusunda biraz daha yavaş gitmek istiyorum. Tüm dünyada petrol fiyatlarının artmasını istemiyorum. " dedi.

Petrol fiyatları konusunda ABD`nin temkinli bir tavır izleyeceği sinyalini veren Trump, "Bunun İran ile bir ilgisi yok, İran`ın petrolünü (ihracatını) hemen sıfıra indirebilirim ancak o zaman piyasalarda bir şoka neden olur. Petrol fiyatlarının yükselmesini istemem." değerlendirmesini yaptı.

ABD`nin İran`a yönelik ikinci yaptırım paketi bugün itibarıyla resmen devreye girmiş, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ikinci yaptırım paketinde petrol ithalatına ilişkin Türkiye`nin de dahil olduğu 8 ülkeye geçici muafiyet tanınacağını açıklamıştı.

Pompeo, Türkiye, Çin, Hindistan, İtalya, Yunanistan, Japonya, Güney Kore ve Tayvan`a, İran`a yönelik yaptırımlara ilişkin geçici muafiyet tanıyacaklarını belirtmişti.

İlki 7 Ağustos`ta devreye giren yaptırım paketinin ikinci adımı kapsamında ABD, 50 İran bankası ile 700`den fazla şirket ve kişiyi yaptırım listesine eklemişti.



Anahtar Kelimeler:

Bakan Göktaş Cezayir'den Türk iş dünyasına seslendi

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky TBMM'de

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Hollanda'da 'Kırmızı Beyaz' buluşmalar

Başkan Erbaş, İslam dünyası Hac Heyetleri Başkan ve Bakanları ile bayramlaştı

Erdoğan Paşinyan'la hem bayramlık, hem de diplomatik görüştü

Avrupa'da uyuşturucu her yerde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan G7 liderleriyle buluştu

G7 Liderler Zirvesi’nde ikinci gün

NATO'da geleneksel aile fotoğrafı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İspanya'nın Filistin kararı çok mühimdir

İspanya ile 11 anlaşma imzalandı

Bakan Güler NATO Karargâhı'nda...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Kralı 6. Felipe ile görüştü

Tarragona Kruvaziyer Limanı'nda yeni terminal faaliyete geçti