Son dakika: İstanbul Başsavcılığı`ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Son dakika: İstanbul Başsavcılığı`ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Son dakika: İstanbul Başsavcılığı`ndan Cemal Kaşıkçı açıklaması

İstanbul Başsavcılığı`ndan yapılan açıklamada, Cemal Kaşıkçı konsolosluğa girer girmez boğularak öldürüldüğü ardından cesedinin parçalanarak yok edildiği ifade edildi. Yerli işbirlikçi iddialarıyla ilgili olarak da `Suudi makamların bu yönde bir beyanı olmadı` denildi. Ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı`nın Suudi Arabistan`a davet edildiği belirtildi.

kaşıkçı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan yapılan açıklamada, "Cemal Kaşıkçı`nın cesedi boğularak öldürülmesini müteakip yine önceden planlama doğrultusunda parçalanarak yok edilmiştir" denildi.

Cemal Kaşıkçı`nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğu`nda öldürülmesiyle ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`ndan yazılı açıklama yapıldı.

Yapılan açıklama şöyle: "Cesedin akıbetinin Suudi Arabistan`da birlikte yapılacak sorgulamalar sonucunda tespit edilebileceği, Cemal Kaşıkçı`nın öldürülmesi eyleminin planlı olup olmadığının bu sorgulamalar sonucu anlaşılabileceği, olayla ilgili olarak "yerli işbirlikçi" bulunduğuna dair Suudi Arabistan Krallığı makamlarının herhangi bir beyanının olmadığı bildirilmiştir.

Gelinen aşama itibariyle gerçeğin ortaya çıkarılmasına yönelik tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen görüşmelerden somut sonuç elde edilememiştir

Bu itibarla Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda eylemin vahametine ilişkin aşağıdaki hususların kamuoyuyla paylaşılmasında zorunluluk bulunmaktadır.

1-Maktul Cemal Kaşıkçı 02/10/2018 tarihinde evlilik işlemleri için girdiği Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu`nda daha önceden yapılan planlama doğrultusunda Başkonsolosluk binasına girer girmez boğularak öldürülmüştür.

2- Maktul Cemal Kaşıkçı`nın cesedi boğularak öldürülmesini müteakip yine önceden planlama doğrultusunda parçalanarak yok edilmiştir.

Sonuç olarak maktul Cemal Kaşıkçı`nın uzunca bir süre geçmesine rağmen Başkonsolosluk binasından çıkış yapmadığı bir yakını tarafından adli mercilere bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal başlatılan soruşturma tüm boyutlarıyla ve derinliğiyle devam etmektedir"



Anahtar Kelimeler:

genç kızdan çıplak fotoğrafını istedi:

Fark şimdiden netleşti! Memur ve emekli maaşlarına enflasyon güncellemesi geliyor..

TSK`dan önemli başarı! PKK`nın "Ele geçirilmesi imkansız" dediği karargah kontrol altına alındı: 12 terörist öldürüldü..

Türkiye`de 4 Ekim günü koronavirüs nedeniyle 248 kişi vefat etti, 28 bin 810 yeni vaka tespit edildi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi..

Ünlü market zinciri Carrefoursa`dan kredi kampanyası! Sıfır faizle 40 bin lira verecek..

Sigaraya zam geldi, sosyal medya yıkıldı! Vatandaşlar birbirinden esprili paylaşımlar yapıyor

Böyle ölüm herkese nasip olmaz! Namaz kıldığı sırada secdedeyken vefat etti

Türkiye`nin 57 yıllık gıda devi Yörsan, icradan satışa çıkarılıyor

Resmen kara pazartesi! İnternetteki aksaklık yüzünden onlarca İHA, patır patır halkın üzerine düştü..

e-Devlet`ten veri sızıntısı iddialarıyla ilgili açıklama..

WhatsApp, Instagram ve Facebook çöktü! Erişim sorunu için flaş açıklamalar

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

TÜRKİYEMİZİN GÜZEL YERLERİNİ VE ŞEHİRLERİNİ YERLİ VE YABANCI TURİSTLERE TANITACAĞIZ..

Karamürsel Kavakta polis noktası önünde maddi hasaarlı kaza meydana geldi.