Tarih: 12.08.2018 11:41

Eski yardımcısı Trump`ı ırkçılıkla suçladı

Facebook Twitter Linked-in

Amerikan kamuoyunda tartışma yaratan ve 14 Ağustos`ta piyasaya çıkacak olan "Dengesiz" (Unhinged) adlı kitabın bazı bölümleri medyaya yansıdı.

Beyaz Saray`daki günlerini anlattığı kitabında Trump`ı "ırkçı" olarak tasvir eden Omarosa Newman, Trump`ın çalışma yöntemlerine ve yaklaşımlarına da güçlü eleştiriler getiriyor.

"Zenci" ifadesini kullanıyordu

Newman, kitabında, daha önce uzun yıllar Trump`ın sunduğu "Çırak" adlı programda yarışmacısı olduğunu ve burada iken Trump`ın Afro-Amerikalılar için "zenci" ifadesini birçok kez kullandığını gördüğünü belirtti.

Newman ayrıca, Beyaz Saray`da Trump`ın danışmanlarından Kellyanne Conway`in yarı Filipinli kocası için de birçok kez ırkçı ifadeleri açıktan dile getirdiğini ifade etti.

Trump`ın "akli dengesinin kötüye gittiğini" iddia eden Newman, bir toplantıda Trump`ı sinirden kağıt çiğnerken gördüğünü ileri sürdü.

Newman kitabında ayrıca, Aralık 2017`de görevine son verildikten sonra Trump hakkında konuşmaması için kendisine "sus payı" olarak aylık 15 bin dolarönerildiğini, ancak kendisinin bu teklifi geri çevirdiğini iddia etti.

Trump`tan Newman`a tepki

Söz konusu kitaba kısa süre içinde tepki gösteren Trump ise Newman için "ayak takımı" ifadesini kullandı.

Newman`ı yalan söylemekle suçlayan Trump, kitapta anlatılanların gerçeği yansıtmadığını iddia etti.

Trump Beyaz Sarayında az sayıdaki Afro-Amerikalılardan biri olan Newman, Trump`ın seçim kampanyasında görev almış ve seçilmesinin ardından Beyaz Saray`da da Trump`ın yardımcıları arasında kendine yer bulmuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —