Son dakika... PKK`nın önemli ismi İstanbul`da yakalandı

Son dakika... PKK`nın önemli ismi İstanbul`da yakalandı

İstanbul`da düzenlenen PKK/KCK operasyonunda, KCK/TM adına sözde yargılama birimi olan Barış ve Adalet Komisyonu İl Sözcüsü A.E. ile birlikte 9 örgüt üyesi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında hakkında kayıp başvurusu yapılan bir kişinin de bulu

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakkında kayıp başvurusu yapılan M.M.D`nin PKK`nın kırsal alan kamplarına gitmek için İstanbul`da gizlendiğini belirledi. Yapılan operasyonda M.M.D. gözaltına alındı.

M.M.D`nin yakalandığı operasyonun devamında yapılan çalışmalarda, PKK/KCK`nın bütün unsurlarını kontrol ederek aralarında koordinasyon sağlayan ve örgüt adına eylemleri organize eden KCK/TM`nin sözde yargılama birimi olan Barış ve Adalet Komisyonu İl Sözcüsü A.E. tespit edildi. Örgütün gençlik yapılanması DGH içerisinde faaliyet gösteren ve A.E`ye yardım ve yataklık yaptığı tespit edilen örgüt üyesi 6 kişi daha belirlendi.

Yapılan tespitlerin ardından A.E`nin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. M.C. adlı örgüt üyesinin evinde yakalanan A.K`nın da örgüt adına faaliyet yürüttüğü saptandı. Gözaltına alınan 9 kişi Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarıldı. 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 kişi serbest kaldı.
 

Son dakika... PKKnın önemli ismi İstanbulda yakalandı