Tarih: 25.07.2018 16:11

Marchionne`nin koltuğunda ilginç tesadüf

Facebook Twitter Linked-in

Marchionne`nin koltuğunda ilginç tesadüf

Fiat Chrysler Grubu?nun (FCA) 14 yıldır tepe yöneticiliğini yürüten Sergio Marchionne`nin ardından, şirketin yeni yönetim kadrosu belli oldu. En dikkat çeken isim Marchionne`nin CEO`su olduğu Ferrari`nin başına getirilen Louis Carey Camilleri. Sigara tiryakisi Marchionne`nin, kanser nedeniyle hayatını kaybettiği belirtiliyor. Camilleri daha önce büyük bir sigara firmasının yönetim kurulu başkanıydı.

Sergio Marchionne

Fiat Chrysler Grubu?nun (FCA) Sergio Marchionne`den boşalan kaptan koltuğuna şirket bünyesindeki Jeep ve RAM markalarının yöneticisi Mike Manley?nin atanmasının ardından, yine Marchionne`nin üstlendiği Ferrari Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO?luğu görevlerine de iki kişi atandı. Bunlardan öne çıkan isim ise Ferrari`nin yeni CEO`su Louis Carey Camilleri. FCA`nın tepesindeki görevini 2021 yılına sürdürmeyi hedefleyen fakat 66 yaşında hayatını kaybeden Marchionne`nin birkaç yıl öncesine kadar ciddi bir sigara tiryakisi olduğu biliniyor. Şirketinden henüz bir resmi açıklama gelmese de, Sergio Marchionne`nin hafta başında omzundan geçirdiği ameliyatın sebebinin yumuşak doku kanseri (Sarkoma) olduğu iddia ediliyor.

FERRARI`NİN BAŞINA CAMILLERI GELDİ

Bu hastalığın da birçok kanser türünde olduğu gibi sigara kullanımına bağlı olarak nüksettiği düşünülünce, Ferrari`nin yeni CEO`su olan Camilleri`nin ismi daha çok dikkat çekiyor. Çünkü Camilleri, Ferrari`deki görevinden önce sigara üreticisi Philip Morris`in 5 yıl boyunca Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO`luğu görevini yürüttü. Yani, bugün sigara yüzünden yaşamını yitiren FCA`nın 14 yıllık CEO`su Marchionne`nin Ferrari`deki görevini, bir sigara şirketinin eski tepe yöneticisi üstlenmiş durumda.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —