YAŞAM

YAŞAM Haberleri

İSTANBUL RAMAZAN`A HAZIR

İSTANBUL RAMAZAN`A HAZIR

İslam âlemi için rahmet, bereket ve beraberlik ayı olan, oruç ibadetinin yerine getirildiği 11 ayın sultanı ramazan heyecanı, bu gece kalkılacak ilk sahurla başlıyor. Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Megakent?in tüm ilçeleri, iftar ve sahu

İslam âlemi için rahmet, bereket ve beraberlik ayı olan, oruç ibadetinin yerine getirildiği 11 ayın sultanı ramazan heyecanı, bu gece kalkılacak ilk sahurla başlıyor. Başta İstanbulBüyükşehir Belediyesi olmak üzere Megakent?in tüm ilçeleri, iftar ve sahur programlarıyla ramazan ayına hazır. Osmanlı döneminden beri ramazan aylarında bir gelenek haline gelen davulcuların günümüz temsilcileri de belediyelerin kontrolünde sahur vaktini bekliyor.

ÇOCUK İFTARLARI

Kentte periyodik olarak temizlik çalışmaları yapılan tüm cami ve mescitlerdeki hazırlıklar da bitirildi. Temizlik çalışmalarının yanı sıra ibadethanelerin eksiklikleri de giderildi. Belediyeler ve sivil toplum kuruluşları, ramazan ayının manevi atmosferine uygun çok sayıda sosyal ve kültürel projeyi hayata geçirecek.

 

 

İstanbul?da ramazanların en güzel yaşandığı yerlerden biri olan Eyüp Sultan da İstanbulluları bekliyor. Her gün binlerce vatandaşın akınına uğrayan Eyüp Sultan Camii, ramazan hazırlıkları kapsamında Kâbe kokulu gül suyuyla yıkandı. Cami, ramazan ayı boyunca gül suyuyla temizlenmeye devam edecek. Ramazanın manevi atmosferini Eyüp Sultan?da yaşamak isteyen vatandaşlar da Eyüpsultan Belediyesi tarafından hazırlanan birbirinden anlamlı etkinliklerde bir araya gelecek. Belediyelerin ramazan etkinlikleri arasında çocuklara yönelik çocuk iftarları gibi özel programlar olacak. İkindiden sahura kadar süren etkinliklerde toplumun her kesimine yönelik söyleşiler, sergiler, sohbetler, geleneksel el sanatları ile atölye çalışmaları olacak. Belediyelerin olmazsa olmazı mahalle iftarlarında paylaşma duygusu aşılanacak.



Anahtar Kelimeler:

Çocukluklarında başladıkları hediyelik eşya işinin patronu oldular

PTT'den 'Tezhip' pulları tedavülde

Özel Güvenlik Günü ve Haftası’nda Anıtkabir'e ziyaret

Kadınların hassas dönemlerindeki tercihi çikolata değil, tavuklu pilav

Süper Loto’da 6 bilen talihli büyük ikramiyeyi kazandı

Beylikdüzü'nde ilaçlamalar sürüyor

Aşure bereketi bu yıl Temmuz'da

Kaya Sabancı'dan 'endişe' açıklaması

TÜMEVSİAD ekibi Ankara'ya çıkarma yaptı

Galataport İstanbul'da 'Rıhtımda Yoga' ile ikinci buluşma

Ankara Büyükşehir Belediyesinden bağımlılığa karşı panel

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Bu teknolojik ürünler tatil dinlemedi!

Gençlik kamplarından 14 bin çocuk yararlandı

Türk Kızılay'dan afet bölgesinde 532 çocuğa yetim desteği