Dolar bugün ne kadar? İşte fiyatı...

Dolar bugün ne kadar? İşte fiyatı...

Dolar ve eurodaki çalkantılı seyir devam ediyor. Dün Suriye`de ABD ve Rusya`nın karşı karşıya gelmeyebileceği beklentisiyle gerileyen dolar bugüne hafif bir yükselişle başladı. Dolar 4.11 lira seviyelerinde.

ABD Başkanı Donald Trump`ın Suriye`yi füze ile vuracağını ima etmesi ardından sıcak çatışma riskinin tırmanmasını engelleyen açıklamaların yanı sıra TCMB`nin faiz artırımı yapabileceğine yönelik artan beklentilerle dolar/TL gerilerken, kur 4.10 seviyesinin altına kadar geriledi.

Bankacılar ABD`nin Suriye`ye yakında askeri eylem olasılığını azaltan açıklamaların yanı sıra Başbakan Yıldırım`ın açıklamalarının ardından piyasada faiz artırım beklentilerinin oluştuğunu, bu sayede önceki gün 4.19`u aşarak tarihi zirveyi gören dolar/TL`de bir toparlanma görüldüğünü belirtiyor.

Önceki gün tarihi zirve olan 4.1944`e kadar yükselen ve dün sabah 4.1555/4.1560 seviyesinde olan dolar/TL gün boyunca aşağı hareket etti. Dolar/TL 4.0870`e kadar geriledikten sonra kapanışta 4.10 TL sınırına yaklaştı.

HAFİF YÜKSELİŞ VAR

Bugüne bakıldığında ise dolarda hafif bir yükseliş görülüyor. Saat 07.47 itibariyle dolar 4.1140, euro ise 5.0730 TL`den el değiştirdi. Piyasada gün boyunca Suriye`ye ilişkin gelişmeler içerideki açıklamalar takip edilmeye devam edilecek.