Bakan Ağbal: Teşvikler konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdik

Bakan Ağbal: Teşvikler konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdik

Maliye Bakanı Ağbal,"Sanayi üretimini arttırmak için her zaman gerekli tedbirleri alan bir hükümetiz. Özellikle teşvikler konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdik. Londra`dan, New York`tan Türkiye`yi değerlendirenler, gelsinler masa başında üretti

 Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan`ı ziyaret eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, kentte  belediyenin gerçekleştirdiği projelerle ilgili bilgi aldı. Ağbal, Uşak`ta belediye, valilik ve sanayicinin tam bir uyum içinde  çalışma yürüttüğünü, sağlanan teşviklerin sanayicilere yansımasını görmek üzere  Uşak Organize Sanayi Bölgesi`ni de ziyaret edeceğini söyledi.

  Uşak`ta belediyenin yaptığı kentsel dönüşüm ve Kent Park projelerinin  çok önemli olduğunu vurgulayan Bakan Ağbal, "Uşak`ın bir sanayi kenti olduğunu  biliyordum. Sanayi üretimini arttırmak için her zaman gerekli tedbirleri alan bir  hükümetiz. Özellikle teşvikler konusunda çok önemli projeleri hayata geçirdik."  diye konuştu.  Ziyaretin sonunda Uşak Belediye Başkanı Cahan, Uşak Dokurevi`nde  üretilen Uşak Halısı`nı Bakan Ağbal`a hediye etti.

 FABRİKALARI İNCELEDİ 

Maliye Bakanı Ağbal, daha sonra Uşak Organize Sanayi Bölgesi`nde  faaliyet gösteren Kandemiroğlu Tekstil-Rejenere İplik Geri Dönüşüm Fabrikasını ve  Özerdem Mensucat Battaniye ve Ev Tekstili Üretim Tesislerini gezdi, incelemelerde  bulundu.   Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Bakan Ağbal, Türkiye`nin  ticareti ve sanayisi ile iftihar ettiklerini söyledi.    Uşak Organize Sanayi Bölgesi`nde yatırım yapmak için 500 yatırımcının  sıra beklediğini öğrendiğini aktaran Ağbal, "Londra`dan, New York`tan Türkiye`yi  değerlendirenler, gelsinler masa başında ürettikleri raporları burada yazsınlar.  Türkiye`nin üretim gücünü ve potansiyelini burada görsünler." ifadelerini  kullandı.

`ÜLKEMİZE OLAN İNANCIMIZ ARTIYOR`

 Ağbal, Türkiye ekonomisinde çarkların etkilenmeden döndüğüne dikkati  çekerek, şöyle konuştu: "Bu ziyaret bugün benim açımdan çok önemli. Sanayicilerimizle ve iş  adamlarımızla bir araya geldiğimizde ülkemize olan inancımız artıyor. Yeter ki  engelleri kaldıralım, bürokrasiyi azaltalım. İlave teşvikler ve destekler  verilecek tabii ki.  Dünya yepyeni bir evreye girdi. Sanayici ve iş adamlarımızla  konuşup bu destekleri nasıl arttırabiliriz onu konuşuyoruz.  Yıllarca konuşulan sanayi elektriği üzerindeki TRT payını kaldırdık.  Son 3 yılda vergi kanunlarında yaptığımız değişikliklerin yarısından fazlası  imalat sanayisi üzerindeki vergisel maliyetlerin kaldırılması üzerine kurulu.  OSB`lerde emlak vergisi kalmadı. Nerede organize sanayi, imalat sanayisi varsa  biz devlet olarak yanlarındayız."
 



2023'te 20 bin 110 mali aracı kuruluş faaliyette bulundu

Ekonomik 'güven' arttı!

Kılıçözgürler, en güçlü kadın CEO’lar listesinde

Dış dengede olumlu gelişme! Dış ticaret açığı hızla azalıyor

Marmara'da işverenler istihdamda artış bekliyor

Cargill’in 1000 Çiftçi 100 Bereket programı altıncı yılında 27 ile ulaştı

Kredi kart borçlarına yapılandırma! Azami faiz oranları değişti

Maliye'den yeni uygulamalar... Ba-Bs formları tarih oldu

E-ticarette hacim büyüyor... Her 5 satıştan 1'i online!

Büyük ölçekli girişimler ithalatta önde... İhracat ve ithalat büyük şirketlerin gölgesinde kaldı

Bayrampaşa’da ilk Ticaret Mahalle

Küçükoğlu: ‘’Çağdaş bir Türkiye için bağımlılıklarımızı azaltmak zorundayız’’

Adidas'a rekabet soruşturması

TECNO ve MediaTek, ortak yapay zeka laboratuvarı kurdu

Ticaret Bakanlığı tasarım tuzaklarına dikkat çekti