SAĞLIK

SAĞLIK Haberleri

GÖZLERDE KANSER OLUR MU?

GÖZLERDE KANSER OLUR MU?

Kanser, günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden biri. Kalp ve damar hastalıklarından sonra en çok ölümlere yol açan 2. hastalık olan kanser hastaların hayatını tehdit ettiği gibi, sakatlıklara neden olabiliyor, hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalites

GÖZLERDE KANSER OLUR MU? 

Kanser, günümüzün en yaygın sağlık problemlerinden biri. Kalp ve damar hastalıklarından sonra en çok ölümlere yol açan 2. hastalık olan kanser hastaların hayatını tehdit ettiği gibi, sakatlıklara neden olabiliyor, hasta ve hasta yakınlarının yaşam kalitesini ve ruh sağlığını olumsuz etkiliyor. Kanser bir çok organı ve vücut sistemini etkilediği gibi göz sağlığımızı da tehdit ediyor.  

Kudret Göz İstanbul Göz Hastalıkları Uzm. Op. Dr. Hüseyin Simavlı, göz kanseri konusunda önemli bilgiler paylaştı: ?Vücudumuzda bazı hücreler bölünerek çoğalır. Hücrelerin sağlıklı olarak bölünmesi, insanın büyümesini, gelişmesini ve yıpranan dokularının onarımını sağlar. Bazen vücudumuzun yeni hücrelere ihtiyacı olmadan hücreler bölünerek çoğalır. Bu da iyi huylu ya da kanser adını verdiğimiz kötü huylu tümör oluşumuna neden olur. Kötü huylu tümörler dokulara ve organlara zarar verebilir, içine yerleşebilir. Kan ya da lenf dolaşımı ile vücudun diğer bölgelerine yayılarak, vücudun çeşitli yerlerindeki doku ya da organlara yayılar tahrip edebilir. Her organda olduğu gibi gözlerde de iyi ve kötü huylu tümörler görülebilmektedir. Gözlerde görülen her tümör kötü huylu yani kanser değildir.? 

DÜZENLİ MUAYENE ŞART! 

Kudret Göz İstanbul Göz Hastalıkları Uzm. Op. Dr. Simavlı göz kanserinin genellikle belirti vermediğine işaret ederek, düzenli muayenenin önemi konusunda uyardı: ?Göz kanseri yaygın bir kanser türü değildir. Bununla birlikte genellikle erken evrede belirti vermemesi hastalığın ilerleme riskini arttırır. Gözün içerisindeki çeşitli tabaka ve dokularda, tıbben orbita olarak adlandırdığımız göz çukurunda,  göz kapaklarında, göz çevresinde ve göz kemiklerinde görülebilir. Kanserli hücrelerin çoğaldığı bölgeye bağlı olarak belirtiler de kişiden kişiye değişebilir. Bulanık görme, tam veya kısmi görme kaybı, gözlerde kızarma,  sulanma, kaşıntı,  ışık çakması, uçuşan nesneler görme, gözde batma hissi, kirpik dökülmesi, çift görme, ışığa karşı hassasiyet gibi şikayetlere yol açabilir. Göz küresinde leke ve noktalara, gözün küresinden kaymasına, göz bebeğinin büyüklüğünde veya şeklinde değişimlere, göz kapağında geçmeyen yara ve renkli lezyonlara, göz kapağında şişliklere neden olabilir. Göz kanseri, gözün içerisinde ve çevresinde nadiren de olsa ağrıya sebep olabilir. Bu belirtiler her zaman göz kanserine işaret etmez. Fakat farklı  hastalıklara ve sağlık sorunlarına işaret edebileceğinden herhangi bir belirti ya da şikayette uzman bir doktora danışmak gerekir. Düzenli göz muayenesi göz kanseri ve diğer göz hastalıklarının teşhisi için önemli olduğu gibi genel sağlığı tehdit eden bir çok hastalık riskinden korunmak için de önemlidir.?   

 

 

 

ÇOCUKLARDA DA GÖRÜLÜR! 

 

Göz Hastalıkları Uzm. Op. Dr. Simavlı göz kanseri çeşitleri konusunda şu bilgileri paylaştı: ?Göz kanserleri, gözde başlayabildiği gibi metastaz sonucu yani başka bir organda başlayan kanserin göze yayılması sonucu görülebilir. Meme ve akciğer kanserleri göze yayılan kanser türlerinin başında gelmektedir. Gözde başlayan kanser türlerinin yetişkinlerde görülen en yaygın türü göz melanomudurOküler 

Anahtar Kelimeler:

Yaz aylarında ishalden korunmanın yolları

Erken diye düşünmeyin, 3 yaşında kontrol şart…

Diz kireçlenmesi yaşıyorsanız...

Dikkat! Güneş çarpması vakaları arttı!

Soğuk algınlığından klima zatürresine dikkat!

‘Tatil Dönüşü Sendromu’ birkaç hafta bile sürüyor!

Sıcak çarpması aşırı kilolu ve zayıfları daha çok etkiliyor

Vitamin eksikliği el titremesine neden olmaz! El titremesinin nedenleri...

Uzmanından KKKA hastalığı uyarısı

Ağzında yemek tutan çocuklarda dişler daha kolay çürüyor

Musluk suyundan buz yapımı hastalık sebebi

Bayramda bu beslenme hatalarını yapmayın!

Etler oda sıcaklığında bekletilmemeli!

Her yaşta tüp bebek olmaz

30 dereceyi aşan sıcaklıklara dikkat!