`Koçluk` alanında bir ilk! Sınavsız yüksek lisans ve doktora programları ülkemizde..

`Koçluk` alanında bir ilk! Sınavsız yüksek lisans ve doktora programları ülkemizde..

Türkiye`de koçluk alanında mesleğin ihtiyaçlarına ve gelişimine destek verecek şekilde uluslararası standartlarda yüksek lisans ve doktora programı University of Northwest ile Türkiye?de.

University of Northwest, sektörlere uygun olarak birçok uzmanlık programlarının yanında, uluslararası standartlara göre dizayn edilmiş Yönetici Koçluğu ve Mentörlük Yüksek Lisans ve Doktora Programlarını uzmanlık dalı olarak açtı.

Türkiye?de yüksek katma değeri bulunan bütün iş kollarında koçluk becerileri ve mentorluk yaklaşımı en çok aranan yetkinliklerin başında gelmektedir. Koçluk üzerine sertifika veren birçok eğitim programının bulunmakta, ancak koçluk ve mentorluk üzerine odaklanan yüksek lisans ve doktora programları arasında ülkemizde ilkler arasında.

KOÇLUK VE MENTORLUK ÜZERİNE İLERİ SEVİYE UYGULAMALAR

Sertifika programları genellikle yurtdışında hazırlanmış programların ülkemizde sunulması şeklinde hayat buluyor. University of Northwest Akademik Kurulu tarafından ülkemiz şartları dikkate alınarak hazırlanan yüksek lisans ve doktora programları hem temel koçluk becerileri hem koçluk ve mentorlukta kullanılan temel psikoloji bilgisi hem de sistem yaklaşımı içinde koçluk ve mentorluk üzerine ileri seviye uygulamalara yer vermektedir.

Yüksek katma değeri bulunan bütün iş kollarında koçluk becerileri ve mentorluk yaklaşımı en çok aranan yetkinliklerin başında geliyor. Günümüzde iş dünyasında iyi bir lider olmak, fark yaratmak, iz bırakmak için bu yetkinliklere haiz olmak artık nedeyse mecburi bir hal aldı. Bu bağlamda sektörde aranan uzman niteliğini yakalamak University of Northwest uzmanlık programları ile mümkün. Eğitimin içeriğinde önde gelen bütün koçluk ekollerine (TA, Gestalt, bilişsel, pozitif psikoloji, travma farkındalığı ve sınır yönetimi) değiniliyor olması, koçluğun teorik alt yapısını oluşturan temel psikoloji bilgilerinin sunuluyor ve program bünyesinde süpervizyon, sistemsel takım koçluğu, fasilitasyon, arabuluculuk, iş mentorluğu, KOBİ koçluğu gibi alanlara giriliyor olması bu programı benzerlerinden son derece ayıran özellikler olarak ön plana çıkmaktadır.

"Koçluğu Meslek Olarak Seçmek İsteyenler İçin Benzersiz Bir İmkân"

Hedeflenin başarıldığını tarihte örneklerle görmek çok kolay. Başarılı hayatlara bir göz atmak yeterli. Püf noktasının doğru seçim ve doğru zaman olduğunu söylemek gerekir burada. Hedefinin, yabancı bir Üniversite olmasına rağmen ?işsiz mezunu olamayan Üniversite? olduğunu gördüğümüz University of Northwest işte bunlara tam da uygun bir örnek.

Günümüz iş dünyasında her alanda ilerlemek, iyi bir yönetici ve lider olmak için haiz olmanız gereken yetkinlikler arasında koçluk becerileri ve mentorluk yaklaşımı öne çıkmaktadır. Yapılan birçok araştırma bu gerçeğin özellikle yüksek katma değerli iş kollarında daha da ön plana çıktığını göstermektedir. Bu bağlamda alanlara yönelik Yüksek Lisans ve doktora diploması sahibi olmak katılımcıların kariyer gelişiminde anlamlı bir olumlu etki yapacaktır. Katılımcılar uluslararası bir üniversiteden mezun olacakları için, üniversitemiz dahilinde sunulan uzmanlık programlarını meslek olarak seçmek isteyenler için benzersiz bir imkân sunmaktadır.

University of Northwest, sağlam akademik kadrosu, açık öğretimle eğitim sistemi ve başarılı akademik öğretim yapısı ile hem bu hedefini gerçekleştirmiş durumda, hem de artan öğrenci sayısı ile akademik anlamda gelişme kaydeden, dünya sıralamalarında bir üniversite.

YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA BÖLÜMLERİ

-              Koçluk ve Mentörlük Yüksek Lisans / Doktora
-              Aile Danışmanlığı Yüksek Lisans / Doktora
-              Klinik Psikoloji Yüksek Lisans / Doktora
-              Sosyal Psikoloji Yüksek Lisans / Doktora
-              Çocuk Gelişimi Yüksek Lisans / Doktora
-              Psikolojik Danışma ve Rehberlik Yüksek Lisans / Doktora
-              Cinsel Terapi Yüksek Lisans / Doktora
-              Gastronomi Yüksek Lisans / Doktora
-              İslam Felsefesi Yüksek Lisans / Doktora
-              Semavi Dinler Yüksek Lisans / Doktora
-              Uluslararası İşletme Yönetimi Yüksek Lisans / Doktora
-              Uluslararası Ticaret Yüksek Lisans / Doktora
-              Stratejik Pazarlama ve Marka Yönetimi Yüksek Lisans / Doktora
-              Bilişim Hukuku Yüksek Lisans / Doktora
-              Özel Hukuk Yüksek Lisans / Doktora
-              Sağlık Hukuku Yüksek Lisans / Doktora
-              Yönetim Hukuku Yüksek Lisans / Doktora
-              Kamu Hukuku Yüksek Lisans / Doktora
-              Siyaset Bilimi Yüksek Lisans / Doktora