Tarih: 21.02.2018 09:47

Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov Ankara`da

Facebook Twitter Linked-in

İvanov`nun bulunduğu makam aracını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nin  önündeki caddede karşılayan süvariler, konuk Cumhurbaşkanı`na protokol kapısına kadar eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İvanov?u Cumhurbaşkanlığı Külliyesi`nin ana  giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve İvanov`un tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları  çalındı.

Konuk Devlet Başkanı İvanov, Muhafız Alayı Tören Kıtası`nı "Merhaba asker" diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında Erdoğan ve İvanov, merdivenlerde Türkiye ve Makedonya bayrakları önünde poz verdi.

Baş başa ve heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmelere geçen Erdoğan ve İvanov, daha sonra ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı  Erdoğan, konuğu onuruna resmi bir akşam yemeği verecek.

Törende, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Ankara Valisi  Ercan Topaca ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —