Tarih: 22.01.2018 23:17

AK Partili Çalık: Operasyonu sınır güvenliğimizi korumak için yapıyoruz

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, partisinin Kilis İl Başkanlığını ziyaretinde sınır ötesi  harekatın devam ettiği süreçte özellikle Kilis`e gelerek vatandaşın yanında  olduklarını hissettirmek istediklerini bildirdi.

Kilis`in nüfusundan fazla Suriyeliyi evinde, şehrinde ve gönlünde  barındırdığını aktaran Çalık, şunları ifade etti:

"Bizden çok daha umutlu ve zafere hazır şekilde olduklarını gördük.  Sizden Allah razı olsun. Halkımız bize şunu çok net şekilde söyledi; `Siz hiç  merak etmeyin. Biz burada aslanlar gibi duruyoruz. Biz devletimizin,  hükümetimizin yanındayız.` Başkomutanımız, 20 Ocak`ta ordumuza verdiği talimatla  harekat başladı. Bu harekatın tek bir hedefi var. O hedef, Türkiye`nin  bütünlüğüne dirliğine zarar verecek olan her türlü terör örgütüne karşı  teyakkuzda olmak ve o hedefleri vurmaktır. Biz sınırlarımıza dokundurtmayız, bu  kim olursa olsun. İster Amerika olsun, ister uluslararası güçler olsun, isterse  de onların taşeronu terör örgütleri olsun. Ne PKK`ya ne YPG`ye sınırlarımıza  dokunma izni vermeyiz. İnlerine girene kadar terör örgütleriyle mücadele  edeceğiz. Alfabede harf bırakmadılar `PKK, YPG, KCK` dediler, bazen onları adı  FETÖ oldu, bazen DEAŞ oldu. İsimleri farklı ama hepsinin hedefi Türkiye`nin  birliği ve bütünlüğü."

Kara ve hava operasyonlarıyla Zeytin Dalı Harekatı`nda da neticeye  ulaşılacağını vurgulayan Çalık, vatandaşlardan aldıkları güçle terörle mücadeleye  devam edeceklerini bildirdi.

Çalık, Fransa`nın BM Güvenlik Konseyini toplantıya davet ettiğini  hatırlatarak, şunları kaydetti:

"BM Güvenlik Konseyi ve BM`nin ilgili hukuki maddeleri çerçevesinde  sınır güvenliğimizi korumak amacıyla bu operasyonu yapıyoruz. BM Güvenlik Konseyi  alacağı kararı buna göre vermeli. Ayrıca Kilis`teki mahallelerimiz dolaştık,  yaralılarımızı gördük. Sivillere nasıl saldırı yapıldığını BM Güvenlik Konseyinin  görmesi lazım. Bugün Reyhanlı`yı da ziyaret edeceğiz. Orada 47 yaralı  vatandaşımız ve hayatını kaybeden Suriyeli bir kardeşimiz var. O roketlerin ve  füzelerin gereğini, BM Güvenlik Konseyi görmeli, biz Türkiye Cumhuriyeti olarak  bunlara asla izin vermeyeceğiz. Güvenlik Konseyinin de kararını bu çerçevede  vermesi gerek."

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —