Tarih: 22.01.2018 23:17

HDP Milletvekili Yıldırım hakkında "yakalama" kararı çıkarıldı

Facebook Twitter Linked-in

HDP Milletvekili Yıldırım hakkında  tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı.  Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinde tutuksuz yargılanan HDP  milletvekilleri Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak,  Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım katılmazken,  avukatları hazır bulundu.

 Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaasında sanık Yıldırım, hakkında  tutuklama kararı verilmesini talep etti. Sanık avukatları ise tutuklanma  talebinin reddini istedi. Mahkeme verdiği kısa aranın ardından suçun vasıf ve mahiyeti, sanığın  katıldığı eylemlerin yoğunluğu, kaçma şüphesi ve adli kontrol hükümlerinin bu  aşamada sonuçsuz kalacağını gerekçesiyle, sanık Yıldırım hakkında tutuklanmasına  yönelik "yakalama" kararı çıkartılmasını kararlaştırdı.

  Aynı davada, firari olan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş`ın  ağabeyi Nurettin Demirtaş ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok`un da aralarında  bulunduğu 21 kişi hakkında da daha önce yakalama kararı verilmişti.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —