SİYASET

SİYASET Haberleri

Filistin heyeti TBMM`de

Filistin heyeti TBMM`de

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, "Filistinli kardeşlerimizin  birlik hedefinden asla vazgeçmemesi gerekmektedir. Meşru talep ve beklentilerin  güçlü bir şekilde dile getirilebilmesi bakımından birlik içinde hareket  edilmesinin elzem olduğunu düşünüyoruz."

TBMM Başkanvekili Yaşar Tüzün, Filistin Yasama Meclisi üyelerinden oluşan heyeti Genel  Sekreterlik Toplantı Salonu`nda kabul etti. Kabulde konuşan Tüzün, TBMM Başkanı İsmail Kahraman adına Filistin heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile  getirdi.

İki ülke arasındaki görüşmelerin verimli bir diyalog ve işbirliği  ortamında geçmesi temennisinde bulunan Tüzün, parlamentolar arası temasın da ivme  kazandığına dikkati çekti.

Tüzün, "Türkiye her zaman Filistin davasının ve halkının arkasındadır.  Filistin halkının varlığını ve çıkarlarını kendi çıkarlarımıza eş değerde  tutuyoruz. ABD Başkanı Trump`ın 6 Aralık 2017`de yaptığı hukuk dışı açıklamayı  kabul etmiyoruz ve yok hükmünde görüyoruz. Trump`ın açıklaması sonrası  Filistin`in her yerinden Kudüs`e sahip çıkan herkese selamlarımı ve  teşekkürlerimi iletmek istiyorum." diye konuştu.

TBMM`nin ve Türkiye`nin, ABD Başkanı Donald Trump`ın Kudüs`ü İsrail`in  başkenti olarak tanıması sonrasındaki tepkisi ve girişimleri hakkında bilgi veren  Tüzün, Filistin davasının kritik bir süreçten geçtiğine işaret etti.

Tüzün, "Filistinliler arasında uzlaşı çabalarını büyük destek  veriyoruz. Maalesef uzlaşı çabalarının henüz arzulanan sonuçları vermemesi  bizleri de üzmektedir. Filistinli kardeşlerimizin birlik hedefinden asla  vazgeçmemesi gerekmektedir. Meşru talep ve beklentilerin güçlü bir şekilde dile  getirilebilmesi bakımından birlik içinde hareket edilmesinin elzem olduğunu  düşünüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye`nin Filistin`e ekonomik alandaki desteğinin altını çizen  Tüzün, buna yönelik çalışmaları da anlattı.

"ORTADOĞU`YA BARIŞ GELMEDEN DÜNYAYA BARIŞ GELMEZ"

Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti  İstanbul Milletvekili Hasan Turan da Türkiye`nin her zaman Filistin halkının ve  onların haklı davasının yanında olduğunu vurguladı.

Turan, "Tüm siyasi partilerimizin Filistin davasına yaklaşımı aynıdır.  Milletimizin tamamı Filistin halkını kendinden görmüş ve davasını desteklemiştir.  Filistin davası bizde partiler üstü bir meseledir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın "Kudüs kırmızı çizgimizdir"  sözlerinin Türkiye`nin tutumunu ve Filistin halkının haklı davasına verdiği  desteği tüm dünyaya güçlü bir şekilde duyurduğunu aktaran Turan, Kudüs ve  Filistin`in Türk milletinin de davası olduğunu belirtti.

Turan, iki ülke arasındaki parlamentolar arası ilişkilerin de  güçlenerek devam edeceğini dile getirerek "Kudüs meselesinin ve Filistin halkının  haklı davasının gündemden düşmesini asla arzu etmiyoruz." ifadesini kullandı.

Filistin halkının zor koşullarda mücadele verdiğini, her alanda ağır  saldırılarla karşı karşıya olduğunu belirten Turan, şunları kaydetti:

"Filistin`e barış gelmeden, bölgeye, Ortadoğu`ya, İslam coğrafyasına  barış gelmesi mümkün değildir. Ortadoğu`ya da barış gelmeden dünyaya barış  gelmesi mümkün değildir. O yüzden İsrail`in bir an evvel işgal ettiği  topraklardan çekilmesi, başkenti Kudüs olan egemen, bağımsız, bütünleşik bir  Filistin devletinin kurulması tek çözümdür. Türkiye de bu çözümün her zaman  yanında ve arkasındadır. Bunun içinde Türkiye Filistin`deki bütün siyasi  grupların uzlaşı süreci içinde olmasını desteklemekte, Filistinlilerin birlik ve  beraberlik içinde davranmasını önemsemektedir."

"TÜRKİYE`NİN ÇOK ÖNEMLİ DESTEKLERİ VAR"

Heyette yer alan Filistin`in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ise iki  ülke arasındaki dostluk ve işbirliğini vurguladı.

Filistin halkının, Türkiye`deki 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız  olmasını sokaklara çıkarak kutladığını, Türk halkının da ABD Başkanı Trump`ın  Kudüs`e ilişkin kararını aynı şekilde sokaklara çıkarak güçlü şekilde protesto  ettiğini vurgulayan Mustafa, bunun iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinin  göstergesi olduğunu kaydetti.

Mustafa, "Türkiye`nin bize sunduğu ve sunacağı desteklerden dolayı  şükranlarımızı iletmek istiyorum. Türkiye`nin gerçekten Filistin topraklarında  çok önemli destekleri, atılımları vardır." dedi.

Filistin Yasama Meclisi üyeleri de söz alarak iki ülke arasındaki  dostane ilişkiler ve işbirliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.


 



BURSA ŞEHİR HASTANESİ AÇILIŞI

SELÇUK FIRAT BURSA'DA SEÇİMİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Türkoğlu Bakanın davetinde

EKİP HABER TÜRKİYE BÖLGE MÜDÜRÜ TÜRKOĞLU' DA KATILIM SAĞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Afyonkarahisar'da çok net mesaj: 2023 zafer yılı olacak

AK PARTİ'Lİ İLERİ HAKİKATEN BİR SIÇRAMA DÖNEMİNDEYİZ

Erdoğan: 3600 ek gösterge meselesini önümüzdeki yılın sonuna kadar çözeceğiz..

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce`ye 5 ay hapis cezası verildi

Area Başkanı Murat Karan paylaştı! CHP, girdiği iki tartışma sonucu anketlerde zirve yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu park açılışında tüm CHP`li belediye başkanlarına verdiği talimatı paylaştı: Pozitif ayrımcılık yapın

Cumhurbaşkanı Erdoğan`dan dikkat çeken aşı mesajı: Asla zorlayıcılığa başvurmak istemiyoruz ancak imkanını değerlendirmek şarttır

BBP Genel Başkanı Destici`den gündem değerlendirmesi

AK Partili Tayyar`dan dar bölge tespiti: Cumhur İttifakı 400 vekil çıkarabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Belediyeler yakın markaja alınacak

Yenilik Partisi Genel Başkanı Yılmaz: Kuraklıkla ilgili Tarım Bakanı ile görüştüm, kızdım bağırdım