Tarih: 12.01.2018 14:32

Yakıt deposunda eroin kaçakçılığı Şila?ya takıldı

Facebook Twitter Linked-in

Yaptığı çalışmalar ve aldığı istihbaratlar doğrultusunda, Başkale-Gürpınar yolu üzerinde seyreden bir otomobilde uyuşturucu olduğunu belirleyen Van Narkotik ekipleri aracı durdurup içerisinde arama yaptı.

Dün saat 11.00`da gerçekleşen operasyonda araç üzerinde yapılan kaba aramada uyuşturucuya rastlayamayan ekiplerin yardımına Van Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli narkotik köpeği Şila yetişti.

Arama noktasına getirilen Şila araç üzerinde yaptığı koklamada aracın arka koltuğuna tepki verdi. Köpeğin tepkisi üzerine koltuğu kaldıran ekipler, koltuk altından araç deposuna uzanan bir kapak gördü. Kapağı açan ekipler paketler halinde uyuşturucuyla karşılaşınca araç sürücüsüyle yanında bulunan bir şahsı gözaltına alıp araçla birlikte emniyete götürdü.

Emniyet bahçesinde detaylı incelenen otomobilin yakıt deposunun bitişiğine yapılan gizli bölmeden 50 paket içerisinde 26 kilo 10 gram eroin çıkaran ekiplerin 2. operasyon istikameti ise Değirmenköy oldu. İlk operasyondan dakikalar sonra harekete geçen narkotik ekipleri, gelen ihbar üzerine 38 plakalı bir minibüsü durdurarak içerisinde arama yaptı. Yapılan aramada minibüsün arka bagajında bulunan 2 çuval incelendi. İncelenen çuvallardan 100 paket halinde 51 kilo 480 gram eroin ele geçiren ekipler minibüsün sahibini gözaltına alarak emniyete götürdü.

Polisin her iki operasyonla ilgili olarak uyuşturucunun sahipleri ve sevk edileceği şahıs ve adreslere yönelik çalışması devam ediyor.        




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —