Tarih: 30.12.2017 08:32

YERLİ PROJELER TAM GAZ! SIRA ONA GELDİ

Facebook Twitter Linked-in

Bayraktar Silahlı İHA sayesinde teröristlere büyük darbe vuran Türkiye, yerli İHA projelerine devam ediyor. 4.5 ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak olan Akıncı İHA`nın da hayata geçmesiyle yurt içinde ve yurt dışında teröre göz açtırılmayacak.

AĞIRLIĞI 4.5 TON

Türkiye`nin silahlı ve silahsız İHA filosunu güçlendirecek çalışmalar devam ederken, bunların arasında Akıncı İHA projesi dikkat çekiyor. Akıncı İHA Projesi kapsamında 4.5 ton ağırlığında, 1 ton faydalı yük taşıyabilecek bir İHA hayata geçiriliyor. Tamamen yerli imkanlarla üretilecek olan Akıncı, 4.5 ton yük taşıma kapasitesiyle, daha ağır ve daha etkili füzeleri taşıyabilecek. Akıncı da, Roketsan`ın akıllı mühimmatlarıyla tıpkı Bayraktar gibi teröristleri gördüğü anda binlerce fit yükseklikten imha edecek.

KÖTÜ KOMŞU EV SAHİBİ YAPTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜBİTAK ödüllerinin dağıtıldığı programda Türkiye`nin yerli İHA projelerinde geldiği noktaya dikkat çekmişti. ABD`nin yıllardır Türkiye`nin taleplerine kulak tıkadığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD senatosunun bir türlü silahlı İHA satışını onaylamadığını anlatmıştı. "Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı" diyen Erdoğan, Türkiye`nin milli imkanlarla silahlı İHA bile ürettiğini, terörle mücadelede bu SİHA`ların büyük payı olduğunu belirtmişti.



TÜRKİYE`NİN MİLLİ GÜCÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye`nin ilk yerli SİHA`sı Bayraktar`a daha önce gönderme yaparak, Türkiye`nin "milli gücü"ne vurgu yapmıştı. Durmaksızın gökyüzünde teröristleri izleyen ve bulduğuanda yerli füzelerle anında imha eden Bayraktar, Türkiye`nin bu konuda adeta yüz akı olmuştu.Savunma Sanayii Müsteşarlığı`nın devam eden sayısız projesi arasında yeni İHA projeleri de bulunuyor. Akıncı`nın da bu alandaki tüm birikimi bünyesinde toplayan proje olacağı değerlendiriliyor.

SABAH




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —