Nilüfer'de Orman Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikte öğrenciler doğa için fidan dikti. Dumlupınar Mahallesi'nde akçaağaç fidanları toprakla buluştu.
Nilüfer Belediyesi, Orman Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenledi. Dumlupınar Mahallesi Kırlangıç Sokak'taki yeşil alanda gerçekleştirilen programa, Şehit Sıtkı Şen İlkokulu ve Hasan Güney Ortaokulu öğrencileri katıldı. Öğrenciler, akçaağaç fidanlarını dikerek hem ağaç dikmenin heyecanını yaşadı hem de doğanın korunması konusunda farkındalık kazandı.
Etkinlik boyunca keyifli anlar yaşayan öğrenciler, ağaç dikmenin önemine dikkat çekmek için yanlarında getirdikleri dövizlerle poz verdi. "Ağaç Varsa Hayat Var" mesajını taşıyan öğrenciler, doğaya sahip çıkma konusunda duyarlılık gösterdi.
Fidan dikimi ile çevre bilinci gelişen çocuklar, doğaya katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadı. Nilüfer Belediyesi'nin düzenlediği program kapsamında toplam 29 akçaağaç fidanı toprakla buluşturuldu.