Tarih: 04.12.2025 08:10

Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı Yayımladı

Facebook Twitter Linked-in

Başkan Ekicioğlu'ndan Toplumsal Duyarlılık Vurgusu

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Ekicioğlu, engelli vatandaşların normal bir hayat sürmesinin ancak toplumsal duyarlılık ve farkındalıkla mümkün olabileceğini ifade etti.

Kurumsal Hizmetlerin Geliştirilmesi Esas Alınmalı

Ekicioğlu, bu noktada engelli vatandaşlar için kurumsal hizmetlerin geliştirilmesinin esas alınması gerektiğini belirtti. Demokratik, çağdaş ve sosyal bir devlet olmanın en önemli unsurlarından birinin, engelli bireylerin ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlarının çözülmesi ve üreterek toplumsal yaşama kazandırılmaları olduğunu kaydetti.

Çağdaş Toplum Anlayışının Bir Parçası

Engelli yurttaşların toplumsal hayata katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesinin, çağdaş toplum anlayışının bir parçası olduğunu vurgulayan Ekicioğlu, eğitimden sağlığa, iş yaşamından kültür-sanata, spordan ulaşıma kadar birçok alanda çözüm bekleyen sorunlar bulunduğunu aktardı.

Toplumun Her Kademesine Ortak Görev

Bu sorunların sadece engelli vatandaşların değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin ve kısacası tüm insanların ortak sorunu olduğunu belirten Ekicioğlu, çözüm için toplumun her kademesinin ortaklaşa çalışması gerektiğinin altını çizdi.

Fırsat Eşitliği Tanıyan Bir Yaklaşım

Engelli olmanın bir kusur olmadığını ifade eden Ekicioğlu, "Engelli yurttaşlarımız için korumacı değil, onlara fırsat eşitliğini tanıyan bir düşünce ve uygulama içinde olmamız gerekmektedir" dedi. Ekicioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, engelli vatandaşların iş ve eğitim hayatında olduğu kadar yaşamın her alanında daha aktif bir yaşam sürmesinin en doğal hak olduğunu ve her zaman onların yanında ve destekçisi olduklarını belirtti.


Kırşehir,Kırşehir Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —