Tarih: 13.01.2026 01:30

Kahramanmaraş'ta Kuzey İlçelerde Kar Mücadelesi İçin Tüm Hazırlıklar Tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, kuzey ilçelerde beklenen yoğun kar yağışı öncesinde teyakkuza geçti. Ekipler, kar yağışının başladığı andan itibaren ana arterleri ulaşıma açık tutmak için kritik noktalarda nöbete başladı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde etkisini sürdüren olumsuz hava koşullarına karşı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların ulaşımda ve günlük yaşamda sorun yaşamaması için sahadaki ekip ve ekipman sayısını artıran belediye, meteorolojik verilere göre yeniden etkisini artırması beklenen kar yağışına karşı hazırlıklarını tamamladı.

Kuzey İlçelerde Kar Nöbeti

Kar yağışının yoğun şekilde beklendiği kuzey ilçelerde önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Kuzey İlçeler Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda Afşin, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak'ta ekipler kar nöbetine başladı. İlçe merkezleri ve kırsal mahallelerde ulaşımın aksamaması için gerekli tüm planlamalar yapıldı. Ana arterler başta olmak üzere cadde, bulvar ve sokaklarda konuşlanan ekipler, kar yağışının başladığı ilk andan itibaren çalışmalara başlayacak. Ekipler, ulaşım ağının açık tutulması için yoğun mesai harcayacak ve sürücüler ile yayaların güvenliği için tuzlama uygulamalarını eş zamanlı sürdürecek.

48 İş Makinesiyle Kesintisiz Hizmet

Kuzey ilçelerde toplam 48 iş makinesi ile yürütülecek çalışmalar kapsamında, ilçe merkezlerinin yanı sıra kırsal mahalle yolları da sürekli kontrol altında tutulacak. Kar yağışının şiddetine göre ekiplerin müdahale planları anlık olarak güncellenecek ve olası mağduriyetlerin önüne geçilmesi hedeflenecek.

Vatandaş Desteği ve Çağrı Merkezi

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yerleşim yerlerinin ulaşıma açık tutulması için ekiplerin şehrin tüm noktalarında hazır bulunduğu vurgulandı. Açıklamada, vatandaşların karla mücadele kapsamında yaşadıkları sorunları ve taleplerini ALO 153 Çağrı Merkezi üzerinden iletebilecekleri belirtildi. Gelen ihbarlara en kısa sürede müdahale edileceği ifade edildi.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —