Tarih: 12.11.2025 11:07

Kahramanmaraş Goalball Takımı Avrupa İkincisi Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Goalball Kadın Takımı, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen 2025 Goalball Şampiyonlar Ligi'nde tarihi bir başarıya imza attı. Turnuvaya ilk kez katılan bir Türk takımı olarak gümüş madalya kazandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Goalball Kadın Takımı, Avrupa'da önemli bir başarı elde etti. Takım, Berlin'de gerçekleştirilen 2025 Goalball Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa ikincisi olarak tarih yazdı.

Başarılı Grup Performansı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, grup aşamasında Csavh Lyon'u 12-2, Napaja'yı 8-2 ve ev sahibi Füsche Berlin'i 7-5'lik skorlarla mağlup etti. Yarı finalde RGC Hansa'yı 7-2 yenen takım, finale yükselmeyi başardı.

Final Mücadelesi

Final karşılaşmasında Füsche Berlin ile tekrar karşılaşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, mücadeleyi 4-1 kaybederek Avrupa ikincisi oldu. Bu sonuçla takım, kulüp düzeyinde ilk kez bir Türk takımının katıldığı turnuvada gümüş madalya kazanma başarısı gösterdi.

Tarihi Başarının Anlamı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, takımın elde ettiği başarının önemini vurguladı. Görgel, "Kadın Goalball Takımımız, 2025 Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa ikincisi olarak büyük gurur yaşattı. Sporcularımızın performansı ve teknik ekibimizin çalışmaları, Kahramanmaraş'ın spor vizyonunu ve kadın sporcuların gücünü gösterdi. Takımımızı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —