Tarih: 02.01.2026 15:52

Kadıköy Mahallesi Sakinleri, Kadın Kadına Konak Buluşmaları'nda Bir Araya Geldi

Facebook Twitter Linked-in

İzmit Belediyesi'nin hayata geçirdiği Kadın Kadına Konak Buluşmaları, bu hafta Kadıköy Mahallesi'nde yaşayan kadınları ağırladı.

İzmit Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kentte yaşayan kadınların sosyalleşmesi ve bilgi edinmesi amacıyla başlattığı buluşmalara devam ediyor. Her hafta farklı bir mahalleyi konuk eden programın son durağı Kadıköy Mahallesi oldu. Etkinlik, Zübeyde Hanım Konağı Kadın Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sağlık ve Psikolojiye Dair Önemli Uyarılar

İzmit Belediye Meclisi Üyesi Fatmagül Terzi'nin de katıldığı buluşmada Hemşire Pınar Türkel konuşma yaptı. Türkel, kadın hastalıklarına dikkat çekerek meme kanseri ve HPV konularında bilgi verdi. Psikolog Kübra Şıvgın Kara ise kadınları etkileyen stres faktörlerini anlattı. Kara, stres yönetimi, psikolojik iyilik hali ve depresyonla baş etme yöntemlerinden bahsetti.

Beslenme, Hukuk ve Kişisel Gelişim Tavsiyeleri

Programda Diyetisyen Hilal Katırağ Demir, menopoz dönemindeki beslenme düzeni hakkında katılımcılara tavsiyelerde bulundu. Avukat Cansu Kaptan, kadın hakları, şiddetle mücadele ve başvurulacak kurumlar hakkında bilgi aktardı. Astrolog Nergis Ergüven de burçlar üzerinden kadınların güçlü yönlerine değindi.


Kocaeli,İzmit Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —