Tarih: 04.03.2026 07:09

İpekyolu Belediyesi'nde Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Atölyesi Düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

İpekyolu Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği (GABB) öncülüğünde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında "Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliği Atölyesi" düzenledi.

Kursiyerlerden Yoğun Katılım
Bostaniçi Kadın ve Kültür Yaşam Merkezi'nde kurslara katılan kadınların yoğun ilgi gösterdiği eğitimi Psikolog Figan Kepenek verdi.

Kapsamlı Bir Müfredat
Eğitimde; toplumsal cinsiyet eşitsizliği, biyolojik farklılıklar ve toplumsal roller, toplumsal cinsiyetin tanımı, toplumsal rollerin yapay ayrımı, cinsiyetçiliğin günlük yaşamda yeniden üretimi, mekânların cinsiyetlendirilmesi ve bilimde cinsiyetçilik başlıkları ele alındı.

Kurumsal Sorgulamanın Önemi
Kepenek konuşmasında, "Toplumsal cinsiyet eşitsizliği çok erken yaşta başlıyor. Eşitlik yalnızca bireysel farkındalıkla değil, kurumların politikalarını ve uygulamalarını sorgulamakla mümkündür" ifadelerini kullandı.

Eşit Temsiliyet Vurgusu
Eşit temsil meselesine de dikkat çeken Kepenek, kadınların birçok alanda hâlâ yeterince temsil edilmediğini belirtti. Belediyelerde uygulanan eş başkanlık sisteminin görev paylaşımı değil, eşit temsiliyet anlayışının bir yansıması olduğunu vurguladı. Kent nüfusunun yarısını oluşturan kadınların, kentsel planlamadan sosyal politikalara kadar tüm hizmet süreçlerinde söz sahibi olması gerektiğini ifade etti.


Van,İpekyolu Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —