ATİLLA SAMAT


BENDE ÖZLEDİM

Toplum olarak çok değişik günler geçiriyoruz.


Yükselen döviz altın fiyatları zam üstüne zam gören ürünler. Ne oluyor kimse anlamıyor üst perde başka alt perde başka çalan sazlar.

Halkın bildiği tek bir şey var, zengin çok zengin fakir çok fakir.

TUİK başka Pazar başka esnaf başka telden.

Eskiden bir de orta direk vardı o zaten eridi gitti.

Bende özledim derken telefon çaldığında gönül rahatlığıyla alo demeyi. Kapı çaldığında hoş geldin demeyi. Çalmadan oynar olduk. COVİD bahane pahalılık bahane oldu.

İyice bağlar koptu kendi kendimize yaşar olduk. Fırsatçı tefeci olmuş. Allah aşkına bir koyundan bir post çıkıyor. Memurun, işçinin aldığı maaş belli. İnanın bazen anlamak çok zor halkın halini.

Benim çocukluğumda kümesten 5 yumurta götürünce bakkala eve bir şeyler alabiliyordun. Nasıl bir ticaretti bilmiyorum ama bir derde çare idi. Demek ki önce kümes de ki yumurtayı tavuğu kesip yiyerek yok ettik. Sonrada üretebileceğimiz her şeyi yok ettik. Hal böyle olunca dışa bağımlılık başladı. Geldiğimiz nokta para ulaşılması çok zor olan bir emtia oldu.

Şimdi sormak lazım, fırın dan çıkan ekmek sıkıntılıysa suç kimin. Fırına mı fırıncı ya mı suç bulsak. Ya da kullanılan ürünlerde mi arasak suçu. Çok karışık olsa da bir yerde hata var o zaman. Ümit ediyorum ki her şey kısa zamanda iyi olur. Bir evde elektrik, su, doğal gaz bir birin den ayrı olsa da üçünün de aynı anda olması gerekiyor.

Yaşantımızda huzur, geçim, sağlık bu üçlü gibi. Şimdi neden kısmak lazım? Tabi ki hiç birinden kısamayız. O halde yaşam standartlarımızın normalleşmesi lazım. Bir yerde okumuştum. Ölmeden 3 ay önce bir insanın bazı belirtileri olurmuş. Bunlardan biride, boş boş ve anlamsız uzun uzun bakmakmış. Halk olarak boş boş bakar olduk. Kimin ne yapması bilinmez ama mahalleyi temiz tutmak için herkes kapısının onunu temizlemeli.

Bu durumda herkese düşen görev neyse onu yapmalı. Zamlardan uzak durmalı. Fahiş ev kiraları başta olmak üzere bir sürü anlamsız zamlar katlanılabilir gibi değil. Bende özledim geçen günleri mutlulukları. Temennim en kısa zaman da COVİD siz sağlıklı zamsız günlere geri dönmek. Kalın sağlıcakla