Tüm Yurtta Güvenli Eğitim Uygulaması yapıldı

Tüm Yurtta Güvenli Eğitim Uygulaması yapıldı

İçişleri Bakanlığı koordinesinde öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak “Güvenli Eğitim Uygulaması” gerçekleştirildi.

HABER MERKEZİ

EKİP POLİS HABER - İçişleri Bakanlığı koordinesinde öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak “Güvenli Eğitim Uygulaması” gerçekleştirildi.

"12 bin 489 karma ekip ile 42 bin 420 emniyet ve jandarma personelinin görev aldığı uygulamalarda; okul ve öğrenci yurtlarının yakın çevreleri, umuma açık işyerleri, okul servis araçları ve personeli denetlendi.

Uygulamada, 57 bin 598 okul servis aracı denetlendi.

Denetimlerde; “Emniyet Kemeri Takmamak”, “Araç Muayenesi Yaptırmamak”, “Okul Servis Araçları Yönetmeliğine Uymamak”, “Fazla Yolcu Taşımak” ihlalleri başta olmak üzere toplam 2 bin 667 araç ve sürücüsüne işlem yapılarak idari para cezası uygulandı. 

Eksikliği tespit edilen 548 okul servis aracı trafikten men edilirken, 14 sürücünün belgesi geri alındı.

Başta 24 bin 784 okul çevresi olmak üzere ülke genelinde bulunan 34 bin 318 umuma açık yer (kahvehaneler, kıraathaneler, kafeler, internet ve oyun salonları, iddia ve ganyan bayileri, içkili yerler vb.), park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve özellikle açık/paket olarak tütün mamülleri satışı yapılan yerler gün boyunca denetlendi; 50 işyeri hakkında idari işlem yapıldı.

Uygulamalarda 4 FETÖ/PDY, 18 uyuşturucu suçları, 4 cinsel suçlar, 40 yaralama, 23 hırsızlık, 29 dolandırıcılık, 20 tehdit, 11 hakaret, 341 yoklama kaçağı-bakaya ve 128 diğer suçlardan olmak üzere toplam 619 aranan şahıs yakalandı, 19 kayıp çocuk bulundu.

Türk Polis Teşkilatı olarak çocuk ve gençlerimizin başta terör nitelikli oluşumlar olmak üzere narkotik ve asayiş suçlarından uzak tutulması, eğitim-öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesine yönelik çalışmalarımızı yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklarımıza bağlı kalarak sürdürmeye devam edeceğiz."ifadeleri kullanıldı