ŞARKICI CANSU BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

ŞARKICI CANSU BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞUYOR

.

Şarkıcı CanSu, aslen memleketi Erzurum olup 1994 doğumlu, Ankara'da dünyaya gelmiştir. Ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra Lise üniversite devam ettirmeden Kuaför ve güzellik uzmanlığı çıraklık eğitim merkezlerinde kursiyer olarak staj görmüştür.

Daha sonra 15 yaşlarında Kuaför salonlarında çalışmaya başlamış ve yeteneği ile kendine güvenip babasının desteği ile Ankara'da küçük bir Kuaför salonu açıp işletmeye başlamıştır. Ve salona gelen müşterilerin keşfi ile, işlem Sırasında sürekli şarkı söylemiş sesinin güzel olduğunu değerlendirmesi gerektiğini söylenince hiç aklına gelmezken amatörce türkü söyleyip sosyal medya'da paylaşırken, kendini sahnede bulmuştur.

Buna vesile olan Ankara sanatçısı ile tanışıp, babasının da desteği ile Ankara Kızılay'da türkü evlerinde sahne almaya başlamış, devamında yine babası Nurettin özateş sponsorluğunda istanbul Ekin TV de türkü programı sunmuştur. Profesyonel olarak YouTube'da 4 yıl önce 2 eser yapmış Ankara'da türkü bar programlarına devam etmiştir ayrıca programın ve şarkıların etkisi ile istanbul'da bazı semtlerde türkü evlerinde de sahne almıştır.

Müziğe zamanla daha çok alışıp daha çok sevmekle beraber her ailede olan her çevrede olan sorunlar şarkıcının'da başına gelmiştir yani köklü aşiret bir sülalenin kızı olarak bazı akrabalar konu komşu tarafından destek yerine köstek olunmuştur. Ama şarkıcı CanSu tüm kulaklarını kapatıp herşeyi göze alarak çevre ve sülale dedikodularının baskısı altında kalan en büyük destekçisi babasıyla da ters düşüp, 5 yıl önce ailesini bırakıp hiç bilmediği bir şehire menajer eşliğinde Elazığ'a gelmiştir. Ayaklarının üzerinde durup bundan sonraki süreçlerde tek destekçisi kendisi olduğunu anlayıp utanıp sıkılmadan bütün herkesi karşısına alarak Elazığ'da çeşitli gazino, restorant müzikal sahneleri almaya başlamıştır. 23 yaşında Elazığ'a gelip gece sektörünün bütün zorlu şartlarını tecrübelerini burda atmıştır.

Ailesiyle ters düşünce, tv programı bitince, ve gazino programları almaya başlayınca önceki zamanında destek olanlar da köstek olmaya devam etmiştir.

Elazığ'da 1 yıl yaşayıp sonrası menajer eşliğinde çeşitli illerde gazino sahneleri almaya devam ederken, Elazığa 3 yıl ara verip tekrardan 2022 yılında Elazığa gelip aynı işletmelerde sahneye devam etti. Her gece elazığ'da sahne alan şarkıcı CanSu izin kullanmadan gece gündüz sabahlara kadar çalışıp Zamanla müzikal anlamda kendini yetiştirip hiç bir şan dersi almadan, nota bilmeden sadece kulak ritmi ile yeni repertuarlarıyla eskisinden daha çok güçlü sesiyle Elazığda sevilen sayılan bir Sanatçı olarak dillere destan olmuştur.

Ayrıca sempatik dobra dürüst delikanlı yüreği ile tüm Elazığ halkını güçlü sesiyle de mest etmiştir. Sosyal medyayı aktif kullanıcısı olarak'da İnsanlara kendini sevdirmiş dobra doğal dürüst paylaşımları ile akıllara iz bırakmış, gündüzleri müsait olduğu vakit çünkü sabaha karşı sahneden inip, öğlene kadar uyuduğu için, yıllar sonra ses görüntü olsun diye , söz müzik mikail şimşek, Aranjör Cihan erdemir prodüktörlüğünde 'Kal yanımda ' adlı eser ile tekrardan müzik piyasasına Elazığ'da adım atmaya başlamıştır. Şarkıcı Cansu'nun sahnesine sesine güvenmesi ile birlikte müzikal anlamda çok güzel hedefleri de olduğunu sürekli sosyal medyada dile getirmiştir.

Ayda bir şarkı yapıp Yine farklı illerde biraz daha zaman sonra �stanbul'a yerleşip orada aile mekanlarında sahne almayı hedeflediğini söylemekle beraber, özellikle sanatsal anlamda işini büyütmek için mücadele edeceğine, hiç evlilik yapmamış bakmakla yükümlü kimseler olmamakla beraber bekar bir kadın olarak bundan sonraki süreçlerde daha rahat davranıp güzel projelerde olmayı dünyanın bir ucu da olsa hedeflemiştir. 
Çünkü müzik ona göre;
atamadığımız çığlıklar, söyleyemediğimiz sözler, anlatamadığımız şeylerdi. "Müzikten asla vazgeçme, ne olursa olsun. Çünkü ne zaman başın sıkışsa; müzik, kaçıp sığınabileceğin tek liman olacak." Diye de bu sözlerle müziğe olan tutkusunu belirtmiştir.