EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

MÜSİAD Libya'da şubeleşti

MÜSİAD Libya

MÜSİAD Libya'da şubeleşti

MÜSİAD Libya Şubesi, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve üst düzey protokolün katılımıyla açıldı. Programda MÜSİAD Libya İş Forumu, B2B görüşmeler ve iktisadi çalışmalara yönelik görüşmeler gerçekleştirildi.

İSTANBUL (İGFA) - MÜSİAD Libya Şubesi, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Türkiye'nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz, Libya Ekonomi Bakanı Muhammad Al-Hawij başkanlığındaki Libya heyeti, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri ve Libya iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

MÜSİAD Libya Açılış Programında değerlendirmelerde bulunan Başkan Asmalı, Türkiye'nin Libya'da barış ve istikrardan yana olduğunu vurguladı.Asmalı, MÜSİAD'ın insani ve ticari diplomaside etkin bir sivil toplum kuruluşu olduğunu hatırlatarak, "MÜSİAD sadece iş insanları ile değil, Libya’nın istikrar ve refahı için Libyalı sivil topum kuruluşları ile her alanda iş birliğine hazırdır" dedi.

"LİBYA, BİZİM İÇİN AFRİKA'YA AÇILAN KAPIDIR"

Libya'nın MÜSİAD ve Türkiye için Afrika'ya açılan bir kapı olarak görüldüğünü belirten MÜSİAD Libya Başkanı Murtaza Karanfil, "Ticari bakımdan da Libya Türkiye ilişkisi örnek mertebesinde kuvvetlidir" değerlendirmesinde bulundu.

MÜSİAD Libya Açılış Töreni sonrası, Libya Ekonomi Bakanı Muhammad Al-Hawij, Libya Sanayi ve Maden Bakanı Ahmet Ebu İsa ve beraberindeki Libya heyeti ile bir araya gelen MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve MÜSİAD heyeti, ikili ticari ilişkilerin güçlendirilmesi ve bu alanda atılacak adımları değerlendirdi.

Asansör sektöründe çeyrek asırlık tecrübesiyle hizmet veren Uçak Asansör'ün de katıldığı açılışta Uçak Asansör Yönetim Kurulu Başkanı Salih Uçak İSE, MÜSİAD’ın her alanda Libya ile iş birliğine hazır olduğunu ifade ederek, 4 bini aşkın noktada hizmet veren Uçak Asansör’ün hizmet ağını yurt dışına taşımaya hazır olduklarını söyledi.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: müsiad libya'da şubeleşti