MHP GÜRSU ESNAF VE ÜRETİCİLERLE BERABER DEVLETİMİN YANINDAYIM

MHP GÜRSU ESNAF VE ÜRETİCİLERLE BERABER DEVLETİMİN YANINDAYIM

.

MHP Gürsu İlçe Başkanı Tahir Akdağ, Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talimatları doğrultusunda, partisinin teşkilatlarından, temel ihtiyaç ürünleri için başlattıkları indirim kampanyasına katkı sunmaları için esnaf, üretici, tüccar, süpermarket yöneticileri bir araya gelerek ziyaretlerini gerçekleştirmeye başladılar

MHP liderinin, halkın tükettiği temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarında indirime gidilmesi için yurt çapında başlattığı teşvik ve katılım kampanyası çerçevesinde verdiği talimat, Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın imzasıyla teşkilatlara gönderildi.

Vatandaşa hizmet noktasında katkı sunmayı hedefleyen MHP, çalışmaya hız vermek için  Gürsu İlçe Başkanı Tahir Akdağ ve yönetimi çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayarak esnaf ve üreticileri ziyaretlere başladılar.

Başkan Akdağ; ”Her kesimin elini taşın altına koymasının zamanı gelmiştir"

Teşkilatlara gönderilen talimatta, döviz kurundaki suni artış bahane edilerek uzun zamandır ekonomide olumsuz ve karamsar bir hava estirilmek istendiğini ifade eden Başkan Akdağ “Birtakım fırsatçıların spekülatif ortamdan yararlanıp temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarında aşırı artışlar yapmışlardır. Ancak kur korumalı TL vadeli mevduat sisteminin hayata geçirilmesi üzerine, döviz kurunda uzun süredir biriken spekülatif köpük temizlenmeye başlamış, dolara koşma yarışı da sonlandırılmıştır. Birkaç gün öncesine kadar hızına yetişilemeyen kur artışları, yeni mevduat sistemiyle dizginlenmiş, piyasalar hızla sakin bir havaya bürünmüştür. Hem kurdaki yükselişi bahane ederek fahiş artışlarla vatandaşı soyma yarışına giren bazı firma ve kuruluşların, hem de siyasi spekülatörlerin kar oyunu bozulmuştur. Piyasalarda beklenen güven, yine hükümetten beklenen adımlarla sağlanmıştır.

Ancak kurdaki düşüş hızı, kur bahane edilerek her alanda, her kalemde artırılan fiyatların gerçek ve makul rakamlara indirilmesinde görülmemektedir. Kur reel değerlerine çekilirken, fiyatlardaki abartılı artışların sonlandırılması ve özellikle temel ihtiyaç maddeleriyle ilgili piyasa rakamlarının da gerçek değerlerine indirilmesi gerekmektedir. Artık herkesin, her kesimin elini taşın altına koymasının zamanı gelmiştir. Gürsu ilçe teşkilatı olarak esnafımız  ve üreticilerimizi ziyaretlere başladık” dedi.



Başlık