TEKNOLOJİ

TEKNOLOJİ Haberleri

Hackerler 2021'de de boş durmadı

Hackerler 2021

Hackerler 2021'de de boş durmadı

Veri sızıntıları ve siber güvenlik ihlalleriyle kendinden söz ettiren 2021 yılı geride kaldı. Kişisel bilgilerden kripto paralara ve hastanelere kadar uzanan saldırılarıyla tüm güvenlik açıklarından yararlanmayı başaran hackerler bu yıla damgasını vurdu.

İSTANBUL (İGFA) -Veri ihlallerinin bir önceki yıl ile kıyaslandığında yüzde 17 oranında arttığını aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, 2021 yılında en çok konuşulan ve öne çıkan veri ihlallerini paylaştı.

Teknolojik yeniliklerin her geçen gün büyük bir ivme kazanarak gelişmesiyle siber tehditler, ciddi boyutlara ulaşırken, 2021 yılında siber saldırganlar kişi, kurum veya sektör fark etmeksizin her alanda saldırı düzenleyerek büyük endişe oluşturdu.

Sosyal medya platformları, perakende, sağlık ve kripto para dahil olmak üzere birçok sektördeki siber saldırının geçtiğimiz yılın gündemini oldukça meşgul ettiğini aktaran Siberasist Genel Müdürü Serap Günal, 2021’in en çok ses getiren veri ihlallerini özetledi.

Mayıs ayında Colonial Pipeline’a düzenlenen Darkside fidye yazılım saldırısı, bir siber saldırının fiziksel dünyayı nasıl etkileyebileceğine dair en önemli örneklerinden biri olurken, kripto para yatırımcıları Kasım ayında büyük bir şok yaşadı. Son zamanlarda ilgilerin odağında olan Squid Game dizisinden esinlenerek oluşturulan ‘’Squid Token’’ üzerinden dolandırıcılar büyük bir vurgun yapılırken,  değeri bir gecede 2.850 dolardan 0,003028 dolara düşerek yatırımcılara milyonlarca dolar kaybettiren Fan Token, kripto dünyasında büyük bir ses getirdi.

Yılın son ayında ise kripto para borsası BitMart’ın hacklenmesi, siber saldırganların sanal paraları hedeflediğini gösteriyor. Bitmart borsasından 150 milyon dolar çalındı ancak toplam zararlar 200 milyon doları buldu.


Haber Kaynak : İGFA

Anahtar Kelimeler: hackerler 2021'de de boş durmadı