HAKARET ETTİ SUÇU ŞOFÖRÜNE YIKTI

HAKARET ETTİ SUÇU ŞOFÖRÜNE YIKTI

Cumhurbaşkanı hakkında attığı, tepki çeken tweet nedeniyle kendisine dava açılan Mehmet Aslan, suçu şoförünün üzerine atmıştı. Şoföre de soruşturma açıldı...

`ŞOFÖRÜM ATTI`
Oyuncu , geçen yıl 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırısı sonrası tepki çeken bir tweet atmıştı. İnceleme başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu; Aslan hakkında, Cumhurbaşkanı`na hakaret suçundan soruşturma başlatmıştı. İfadesi alınan Aslan, suçu şoförüne atıp "Söz konusu tweet`i şoförüm attı, sonra sildi" dedi.

`MANTIĞA AYKIRI`
Aslan ifadesinde "Devleti yönetenlere yönelik hakaret içeren paylaşımım yoktur. Böyle bir paylaşımda bulunmam akıl ve mantığa aykırı bir harekettir" dedi. Savcılık; suçtan kurtulmaya yönelik ifade verdiği ve hakaret suçu işlediğine hükmettiği Aslan`a dava açıp bir yıldan dört yıla kadar hapsini istedi. Ayrıca şoför Mustafa A. hakkında da soruşturma Özel İstihbarat açılmasına karar verdi.

Savcılık, şoför Mustafa A.`yı, Mehmet Aslan`ın suçunu üstlenmekle suçluyor. Ayrıca Aslan`ın telefonunu şoförüne bırakarak eğlence mekanına girmesini hayatın olağan akışına aykırı bulundu.

Anahtar Kelimeler: Mehmet Aslan Reina