ASAYİŞ

ASAYİŞ Haberleri

Başkan, zabıtaya dayağı affetmedi

Başkan, zabıtaya dayağı affetmedi

Son dakika haberler - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, zabıta müdürünü tokatlayan Daire Başkanı Tayfun Karali?yi görevinden uzaklaştırdı...

Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, emniyet şeridinde gittiği gerekçesiyle zabıta memurunu döven ve bayılmasına yol açan Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali`yi görevinden uzaklaştırdı. `daki İBB yerleşkesinde geçen hafta yaşanan olayda, iddialara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, bir zabıta memurunun emniyet şeridini kullandığını görünce yanına çağırdı. Yanına çağırdığı memura bağırmaya başlayan Karali, tokat atıp dövdü. Müdüründen dayak yiyen memur ise `hazır ol`da bekleyip hiç tepki vermedi. Karali`nin arkadaşlarını dövdüğünü gören diğer memurların ise olaya tepkisiz kalması dikkat çekti. Daire başkanı bağırarak uzaklaşırken, dayak yiyen zabıta memuru daha fazla dayanamayarak bayıldı. Zabıta, olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

`UTANÇ VERİCİ`
Karali`ye acımayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, resmi Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Zabıta memuruna şiddet görüntüleri çok üzücü ve insanlık adına utanç vericidir. Zabıta Daire Başkanı`nı görevden uzaklaştırdım ve hakkında soruşturma başlattım. Vatandaşlarımız gerekli işlemlerin titizlikle yapılacağından emin olsun."

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: İstanbul Kartal İBB