ASAYİŞ

ASAYİŞ Haberleri

MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

MÜCADELEDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

Son dakika haberler - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya`da da Hz. Mevlana`nın 744. Vuslat Yıldönümü Şeb-i Arus programına katıldı. Erdoğan,...

, `da da Hz. Mevlana`nın 744. Vuslat Yıldönümü Şeb-i Arus programına katıldı. Erdoğan, konuşmasında özetle şöyle dedi:

BÜYÜK GAFLET İÇİNDELER: Bilhassa içinde bulunduğumuz bu kasvetli, sancılı günlerde kadim medeniyetimizin hasletlerini, Hz. Mevlana`nın mesajlarını çok daha iyi idrak etmemiz gerektiğine inanıyorum. Bugün ülkemizde ve bölgemizde birileri kanla, kinle, şiddetle hedeflerini gerçekleştirmeye çalışıyor olabilir. Bazıları otobüste bekleyen sivilleri, evine ekmek götüren esnafı, sabah namazına giden imamı, kundaktaki yavruları katlederek güç devşireceklerini düşünüyor olabilir. Kimi rejimler varil bombalarıyla, balistik füzelerle, yıkım ve katliamlarla iktidarını koruyabileceğini zannediyor olabilir. Kimi güçler Müslümanların hassasiyetlerini yok sayarak ve hatta özellikle çiğneyerek sabrımızı sınıyor da olabilir. Ama Mevlana hazretlerinin mesajları bize baskıyla ikbal peşinde koşanların, şiddetle, fitneyle iktidar hayalleri kuranların ne kadar büyük bir gaflet içinde olduklarını çok net biçimde anlatmaktadır.

FİTNE TOHUMLARI BOY VEREMEZ: Asla mücadeleden vazgeçmeyeceğiz, kararlı olacağız ve elbette kararını bileceğiz ki hedefimize ulaşabilelim. Sıkıntılar karşısında sabreden, Rabbine ram olan, birbirine kenetlenen bir milleti, evvelallah, ne içerden ne dışardan kimse yıkamaz. Biz bir ve beraber olursak, Allah`ın izniyle coğrafyamızda ekilmeye çalışılan fitne tohumları asla boy veremeyecektir. Kardeşliğimize halel getirmediğimiz, mazlum ve mağdurlara soframızı açtığımız müddetçe hiç kimse bize diz çöktüremez. Mezhep fitnesi, etnik tahrikler üzerinden, kadim müştereklerimizi yok etme niyeti üzerinden yayılmaya çalışılan ayrılık rüzgârları şayet biz kararlı durursak asla etkili olamayacaktır. Herkesten, tüm Mevlana dostlarından aşkla, muhabbetle, şevkle inancımıza, değerlerimize, vatanımıza sahip çıkmasını özellikle rica ediyorum.