?RUMELİ HİSARI KONSERİNDE KARİZMAYI ÇİZDİRDİM?

?RUMELİ HİSARI KONSERİNDE KARİZMAYI ÇİZDİRDİM?

İnovasyon ve Girişimcilik Haftası?nda konuşma yapan Mustafa Sandal: Cesaretim olmasa kariyerim böyle gelişmezdi. Bu yolda benim de karizmayı çizdirdiğim...

Şarkıcı , geçtiğimiz günlerde TİM`in düzenlediği Türkiye İnovasyon ve `na `melek yatırımcı` sıfatıyla katıldı. Sandal etkinlikte, müzik kariyerindeki aşamalardan örnekler vererek girişimci gençlere tavsiyelerde bulundu.

`Girişimcilik dna`mda var`
Ünlü sanatçı, bir yıldan bu yana girişimcilik dünyasının içinde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Teknolojiyi, yeniliği ve girişimi çok seviyorum. Bu özellikler DNA`mda var. Bir melodinin etrafındaki aranjman ve kurgu, o melodiyi hit yapabiliyor. Bunlar, diğer alanlardaki girişimlerden farklı disiplinler değil. Bizim de bu alanda güzel bir animasyon ve yazılım şirketimiz var. Ring para gibi dahil olduğumuz uygulamalar var. Yakında bir kanalda `Ver Gazı` adlı bir programımız da olacak." Konuşmasında gençlere "Cesaretinizin sınırı olsun" diyen Sandal, sözlerine şöyle devam etti: "Bizim de karizmayı çizdirdiğimiz oldu. Bir dönemin en prestijli organizasyonu olan Konserleri döneminde, benim de dört gün boyunca izleyicilerimle buluşmam gerekiyordu. Konsere daha önce yapılmayan bir giriş yapalım istedik. Beyin fırtınaları sonrası tarihi surlardan kayarak sahneye inmem istendi. Konser öncesi defalarca dağcılarla sahneye kayarak inme provası yaptım. Konser gelip çattığında planladığımız gibi sahneye surlardan kayarak indim. Ancak ipleri çözüp sahneye geçmem gerekirken fark ettik ki ipler çözülmüyor. Bir dakikada bitmesi gereken iş, altı dakika sürdü. O süre boyunca orkestra intro çalmaya devam etti. İzleyenlerin sıkılmaması için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Maalesef dört gün her akşam o kurguyu tekrar yapmak zorunda kaldım. Bu tür örnekler, girdiğim yolda farkındalığım ile alakalı. Bu cesaret olmasaydı kariyerim bu şekilde gelişmezdi."

`Korkmayın, biraz çılgın olun!`
Mustafa Sandal, genç girişimcilere öğütler verdiği konuşmasını şöyle noktaladı: "Korkmayın. Girişimciliğe başlarken, biraz çılgın ve korkusuz olmak iyidir. Yanında cesareti olmayan hiçbir fikir, tünelin sonundaki ışığı yakalayamaz. Sizlerin kendinize özgü değişik dokunuşlarınızla her tür girişim daha da ileriye gidecektir. Cesaretinizi yanınızdan eksik etmeyin."