ASAYİŞ

ASAYİŞ Haberleri

Bu sorulara yanıt vermedi

Bu sorulara yanıt vermedi

Son dakika haberler - İçişleri Bakanlığı, İlgezdi`nin enişte ve yeğen ve birinci derece yakınlarıyla kurduğu vurgun çarkı yoluyla kamuyu milyarlarca...

İçişleri Bakanlığı, İlgezdi`nin enişte ve yeğen ve birinci derece yakınlarıyla kurduğu vurgun çarkı yoluyla kamuyu milyarlarca liralık zarar uğrattığını tespit etti. Bakanlığın açıklamasında iddialara örnek olarak 1 ve Oda Kule 2, Erguvan Park ve gösterildi. Ama , İlgezdi`ye sonuna kadar sahip çıkacağını belirtirken iddialara ilişkin tek bir açıklama yapmadı. Kamuoyu ise, Kılıçdaroğlu`nun adı yolsuzluklara karışan İlgezdi`nin arkasında durduğu gibi bu sorulara da yanıt vermesini bekliyor.

KIZIN O DAİREYİ NASIL ALDI?
Kılıçdaroğlu`nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu`nun, `nin sahibi olduğu Buz Rezidans`ta dairesi var. Zeynep Kılıçdaroğlu, 10 Temmuz 2014`te rezidansın 17. katında 87 numaralı daireyi satın aldı. Kılıçdaroğlu`nun; `nin milletvekili seçilme garantisi vermesinin ardından kızı Zeynep Kılıçdaroğlu`nun Buz Rezidans`tan daire alması özellikle dikkat çekti. Milyonluk daire, nasıl oldu da 250 bin TL`ye Zeynep Kılıçdaroğlu`na satıldı? Battal İlgezdi, 30 Mart 2014 yerel seçimi için Belediye Başkan adaylığını 7 Şubat 2014`te duyurmuştu. 6 Şubat 2014`te ise Kılıçdaroğlu`nun özel kalem müdürü Ömer Tuncay Ceylan`ın kardeşi Onur Okay Ceylan`ın, Buz Rezidans`ta milyonluk daireyi 250 bin TL`ye satın aldığı ortaya çıktı. Satışın, İlgezdi`nin adaylığını duyurmasından bir gün önce gerçekleşmesi sadece bir tesadüf mü? Sadece bu değil... Buz Rezidans`ta; Kılıçdaroğlu`nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu`nun, Battal İlgezdi`nin eniştesi Nurettin Şahin, Gamze Akkuş İlgezdi`nin eniştesi Özer ve Gamze Akkuş İlgezdi`nin ablası Oya Şenyurt`un toplam 18 dairesi bulunuyor. Gamze Akkuş İlgezdi`nin 3`ü rezidansta olmak üzere 16 dairesi var. Anne-babası Remziye-Dursun Akkuş, ablası ve eniştesi Oya-Özer Çetin Şenyurt, kızkardeşleri Oya, Necla ve Neşe Akkuş`un sahip oldukları dairelerle birlikte bu sayı 35`e çıkıyor. Battal İlgezdi`nin rezidanslarda 5, ablası Fahriye Şahin ve eşinin 9 olmak üzere toplam 14 lüks dairesi var. İlgezdi çiftinin şu an 6 yaşında olan çocukları T.N.`nin ise 2 evi var. Ailesi, o daha 1 yaşındayken ona, Ataşehir Incity Recidence`ndan bir dubleks daire ve Çanakkale Ayvacık`ta bin 500 metrekarelik zeytinlik içinde 2 katlı taş villa satın aldı.

Kaynak: SABAH.COM.TR