MISIR DEVRİM KONSEYİ BAŞKANI AZZAM: TRUMP`IN KARARINDAN ARAP LİDERLER SORUMLU

MISIR DEVRİM KONSEYİ BAŞKANI AZZAM: TRUMP`IN KARARINDAN ARAP LİDERLER SORUMLU

Son dakika haberler - Mısır Devrim Konseyi Başkanı Azzam, Trump`ın, Kudüs`ü İsrail`in başkenti olarak tanıma kararında Arap ülkelerindeki liderlerin...

Başkanı Maha Azzam, ABD Başkanı Donald `ın, `in başkenti olarak tanıma ve Tel Aviv`deki büyükelçiliklerini Kudüs`e taşıma kararında Arap ülkelerindeki liderlerin sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

BM Cenevre Ofisi önündeki, sivillere yönelik silahlı şiddete karşı mücadeleyi simgeleyen "kırık sandalye heykeli"nin bulunduğu meydanda ABD yönetiminin Kudüs`ü İsrail`in başkenti olarak tanıma kararına tepki göstermek amacıyla düzenlenen protestoya katılan Azzam, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Trump`ın ABD Büyükelçiliğini Kudüs`e taşıma kararını kınadıklarını ve Avrupa`nın değişik ülkelerindeki Mısırlılar olarak Cenevre`ye tepkilerini göstermek için geldiklerini dile getiren Azzam, "Mısır`da Abdulfettah es-Sisi rejiminin uyguladığı insan hakları ihlalleri, sistematik işkence, cinayetler ve `nin hapiste tutulmasını da protesto ediyoruz. Londra`dan buradaki kardeşlerimize destek vermek için geldim." dedi.

"Müttefiklik Müslümanları zayıflattı ve Trump`ın bu kararı almasına yol açtı"

Azzam, Arap ülkeleri liderlerine tepki göstererek, şöyle konuştu:

"ABD`yi kınamanın yanı sıra Arap dünyasındaki liderlerin ABD`nin bu kararında sorumlu olduğunu da hatırlamak zorundayız çünkü bu liderler İsrail hükümeti ile Başbakanı `nun yakın müttefikleri. Bu müttefiklik Müslümanları zayıflattı ve Trump`ın bu kararı almasına yol açtı."

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A ÖVGÜ

Azzam, Cumhurbaşkanı `ın, Trump`ın almış olduğu karara karşı tepkisini överek, şunları kaydetti:

"Bizim, bölgede Müslümanları satan liderlere ihtiyacımız yok. , Suriye ve Mısır`da halklarımızı savunan liderlere ihtiyacımız var. Bundan dolayıdır ki Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın, Trump`ın bu kararına karşı tavrını ve Filistin halkının hakkını savunan duruşunu destekliyoruz. Kudüs bizimdir. Bunun aksi tarihe karşı gelmektir. Kudüs, sonsuza kadar Filistin`in başkenti olarak kalacaktır."

Arap ülkelerindeki yönetimlerin Trump`ın aldığı kararda suç ortağı olduğunu savunan Azzam, "Arap ülkelerindeki karışıklıklar tüm Müslümanları savunmasız bıraktı. Trump, bu kararı Arap liderlerinin hiçbir ciddi tepki göstermeyeceğini bilerek aldı." diye konuştu.



Düzce'de trafik kazası: 5 yaralı

Suç örgütlerinin elebaşları Kuyu-4'te yakalandı

Pençe Kilit'te 2 terörist etkisiz!

Zehir tacirleri 'Narkoçelik'e takıldı

Organize 3 suç örgütü 'Kuyu'ya girdi!

Milyar dolarlık vurgun! 127 'sibergöz'altı!

İçişleri'nden FETÖ'ye 90 'Kıskaç'!

İçişleri'nin 'Kuyu'suna düştüler!

Kadın yunus polisler suçluların korkulu rüyası oldu

İstanbul'da ses bombası eylemine 7 gözaltı

FETÖ'cülere 'Kıskaç'! 45 gözaltı

Mahzen'e 9 kişi daha girdi!

Pençe Kilit'ten acı haber!

Bahis ve şans oyunlarına muhalefete 181 'Siber' gözaltı!

"Kıskaç-16" operasyonlarında 46 FETÖ şüphelisi yakalandı