KILIÇDAROĞLU`NUN FOTOĞRAFI SORUŞTURMA DOSYASINDA

KILIÇDAROĞLU`NUN FOTOĞRAFI SORUŞTURMA DOSYASINDA

Tüm mal varlığına el konulan eski CHP milletvekili Aykan Erdemir ve Kılıçdaoğlu`nun bir fotoğrafı soruşturma dosyasına girdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ`nün 17/25 Aralık yargısal darbe teşebbüsüne ilişkin yürütülen soruşturmada, ABD`de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları hakkında devam eden yargılamada tanık listesinde ismi bulunan ve ``devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma çalma`` suçundan yakalama kararı bulunan eski CHP Milletvekili Aykan Erdemir`e ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Soruşturmayı yürüten savcılık, elde edilen yeni deliller doğrultusunda şüpheli Erdemir`in tüm mal varlığına el konulmasını talep etti.

Talebi değerlendiren İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, şüphelinin, FETÖ`nün Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümeti ve Anayasal düzenine yönelik gerçekleştirmeye çalışılan 17/25 Aralık yargısal darbe teşebbüsünün başarıya ulaşmaması üzerine, ABD üzerinden yürürlüğe konulan aynı kurgu/planın işbirlikçiliğini yürüten ve bu minvalde hazırladığı dosya içerisinde örneği bulunan 28 Ocak 2014 tarihli sözde/sahte raporu yurtdışına götürerek New York bölge mahkemesine ulaştırmak suretiyle yargılamada delil olarak kullanılmasını sağladığını kaydetti.