ASAYİŞ

ASAYİŞ Haberleri

Gülen?in iadesine Pehlevi benzetmesi

Gülen?in iadesine Pehlevi benzetmesi

Son dakika haberler - ABD Dışişleri yetkilisi Jonathan Cohen: Adalet Bakanlığı, İran şahının iade talebinden bu yana en geniş kaynağı, Gülen?in iade...

ABD Dışişleri Bakanlığı`nda Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen, ABD Adalet Bakanlığı`nın elebaşısı Fetullah Gülen`in iadesi sürecinde ayırdığı kaynağı, İran şahının iade talebinden bu yana başka bir iade talebi davası için ayırmadığını öne sürdü. Cohen, Washington merkezli Middle East Institute düşünce kuruluşunun konferansında konuştu.

`BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ`

ABD Adalet Bakanlığı`nın Türk Adalet Bakanlığı ile 15 Temmuz`un sorumlularını adalet önünce çıkarmak üzere birlikte çalıştığını savunan Cohen, Gülen`in iadesinin neden hâlâ gerçekleşmediği sorusu üzerine de şöyle dedi: "200`den fazla insanın öldüğü 2 binden fazla insanın yaralandığı demokrasiye doğrudan bir saldırı ve Türkler için de trajik bir olaydı. Darbenin sorumlularını adalet önünce çıkarmak için Türkiye`nin yanındayız. Adalet Bakanlığı Türkiye`nin talebini incelemek için daha önce görülmemiş ölçüde kaynak tahsis etmiş durumda. Adalet Bakanlığı`ndaki meslektaşlarım bana Fetullah Gülen`in iade talebine tahsis ettikleri kaynağı, İran şahı Pehlevi`nin iade talebinden başka hiçbir iade talebine tahsis etmediklerini söyledi."

ŞAH PEHLEVİ`NİN HİKÂYESİ

İran`da Humeyni önderliğindeki toplumsal hareket, İran`da Şah`a alan bırakmayınca Rıza Pehlevi önce Mısır`a gitti. Burada dostça karşılanan Şah Muhammed Rıza Pehlevi, daha sonra Fas Kralı İkinci Hasan`ın davetlisi olarak Marakeş`te yaşadı. Kansere yakalanan Şah, daha sonra Bahamalar ve Meksika`ya gitti. ABD dışişleri yetkililerinin Başkan ikna etmesi sonucu 1979`da kanser tedavisi için New York`a geldi. İran`daki yeni rejim ABD`den Şah`ın iadesini talep etti. Ancak bu talep reddedilince İran`daki meşhur Amerikan Konsolosluğu baskını patlak verdi. Şah Muhammed Rıza Pehlevi 1979 sonunda ABD`yi terk ederek önce Panama`ya sonra da Mısır`a gitti. Birkaç ay sonra da yaşamını yitirdi.

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: FETÖ Türkiye

Zehir tacirleri 'Narkoçelik'e takıldı

Organize 3 suç örgütü 'Kuyu'ya girdi!

Milyar dolarlık vurgun! 127 'sibergöz'altı!

İçişleri'nden FETÖ'ye 90 'Kıskaç'!

İçişleri'nin 'Kuyu'suna düştüler!

Kadın yunus polisler suçluların korkulu rüyası oldu

İstanbul'da ses bombası eylemine 7 gözaltı

FETÖ'cülere 'Kıskaç'! 45 gözaltı

Mahzen'e 9 kişi daha girdi!

Pençe Kilit'ten acı haber!

Bahis ve şans oyunlarına muhalefete 181 'Siber' gözaltı!

"Kıskaç-16" operasyonlarında 46 FETÖ şüphelisi yakalandı

Narkoçelik-18'de 1 tonu uyuşturucu ele geçirildi

İZMİRTUMED ‘DEN UYUŞTURUCU ÜZERİNE EGE ÜNİVERSİTE ‘SİNDE TOPLUMSAL BİLGİLENDİRME YAPILDI

İstanbul'da fuhuş operasyonu! 16 kadın kurtarıldı..