ASAYİŞ

ASAYİŞ Haberleri

NATO üssündeki FETÖ?cü kaçamadı

NATO üssündeki FETÖ?cü kaçamadı

Son dakika haberler - Kürecik NATO radar üssünde görevli ABD?li askerlerin ikamet işlerini takip eden ve tercümanlık yapan Tevfik Mutlu, Gürcistan...

Malatya Kürecik`te bulunan radar üssündeki `li askerlerin ikâmet işlerini takip eden ve bir Amerikan şirketinde tercüman olarak çalışan mensubu Tevfik Mutlu, Gürcistan üzerinden yurtdışına kaçmaya çalışırken `nda yakalandı. ByLock kullanıcısı olan Mutlu`nun, ile doğrudan görüştüğü anlaşıldı. Kürecik`te görevli NATO personeli ile FETÖ arasında bağı kuran Mutlu`nun, ile NATO arasındaki gerilimin arttığı süreçte Sarp Sınır Kapısı`ndan kaçma girişiminde bulunması dikkat çekti. Mutlu`nun ağabeyi 4. Sınıf Emniyet Müdürü Seçkin Mutlu`nun da FETÖ`den tutuklu olduğu öğrenildi. Malatya`da faaliyet gösteren ABD merkezli TDX International Mühendislik Limited Şirketi`nde tercüman olarak çalışan Tevfik Mutlu, 31 Ekim günü Artvin Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Halen Artvin Cezaevi`nde tutuluyor. Casusluk iddiasıyla tutuklanan ABD İstanbul Başkonsolosluğu İrtibat Görevlisi Metin Topuz gibi çevirmenlik yapan Mutlu, Pensilvanya`da yaşayan FETÖ elebaşısı Gülen ile yakın ilişkilere sahip biri olarak tanınıyor. 2015`te evlenen Mutlu`nun nikâh şahitliğini Pensilvanya`dan Malatya`ya gelen örgüt elebaşının akrabası Burhan Gülen yaptı. Gülen de düğünün ardından Gürcistan üzerinden Türkiye dışına çıktı.

CASUSLUK ŞÜPHESİ
Emniyet kaynakları, Malatya Kürecik`teki FETÖ`cü NATO tercümanı Tevfik Mutlu`nun da tıpkı casusluktan tutuklanan Metin Topuz gibi örgüt adına casusluk yaptığı ihtimali üzerinde duruyor.

Kaynak: SABAH.COM.TR