EKONOMİ

EKONOMİ Haberleri

Yüksek binaya müsaade yok

Yüksek binaya müsaade yok

Silueti bozan binalar için İstanbul ve Ankara?nın yeni belediye başkanlarına ?gereğini yapın? talimatı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?Binalar 5+1 katı...

`nin yeni ve Büyükşehir Belediye başkanlarını görüntüyü bozan binalar ile ilgili uyaran Cumhurbaşkanı , "Gereğini yapacaklar. Göreceksiniz neler olacak" dedi. Erdoğan, Türkiye genelinde bundan sonra binaların zemin ile birlikte toplam 6 katı geçemeyeceğini de söyledi.

BAŞKANLARI ÇOK UYARDIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında geçtiğimiz günlerde toplanan AK Parti MYK`da belediyecilik ve çevre düzenlemeleri detaylı olarak masaya yatırılarak bu konuda bir brifing verildi. Çalışmaları dinleyen Erdoğan, "Çevreye duyarlı, kentler olması için çok talimat verdim" dedi. Erdoğan, özellikle Ankara ve İstanbul`un eski belediye başkanlarını bu konularda da uyardığına dikkat çekerek, "Tabi efendim haklısınız, gereğini yapacağız" demelerine rağmen istenilen değişimin gerçekleşmediğini kaydetti.

GEREĞİNİ YAPACAKLAR
Bu konularda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nın da çok ihmali olduğunu, izinlerle ilgili çok uyarılar yaptığını belirten Erdoğan, "Ama bakıyorsunuz değişen bir şey yok. Her yerde çok katlı bina var" mesajı verdi. İstanbul`un siluetini bozan binaların tıraşlanması konusunu da çok dile getirdiğine vurgu yapan Erdoğan, şöyle devam etti: "Gereğini yaptıklarını söylediler ama ortada bir şey yok. Şimdi yeni göreve gelen belediye başkanlarını uyardım. Mustafa`yla ( Belediye Başkanı Mustafa Tuna) konuştum. Göreceksiniz neler yapacak. Bu tür binalarla ilgili gereği yapılacak." Erdoğan`ın konuşmaları MYK`da, İstanbul ve özellikle de Ankara`daki bazı yüksek, görüntüyü bozan binaların önümüzdeki günlerde yıkım işlemlerinin başlayacağı şeklinde değerlendirildi.

`ÖZHASEKİ`YLE KONUŞTUM`
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile konuştuğunu, "Bundan sonra binalar 4 artı 1`i geçmesin" dediğini belirten Erdoğan, "Sonra Bakan Bey geldi, müteahhitlik açısından 4 artı 1`in kurtarmadığını söyledi. Bundan sonrası için 5 artı 1 (zemin ile birlikte toplam 6 kat) olarak anlaştık" dedi.

Kaynak: SABAH.COM.TR