Yılbaşı öncesi bir kamyon sahte içki

Yılbaşı öncesi bir kamyon sahte içki

Fatih`te sahte içki üreten bir şebekeye yönelik olarak düzenlenen operasyonda yılbaşı öncesinde piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış  5 bin şişe sahte içki ele geçirildi.

Sahte ve kaçak içki şebekelerine yönelik çalışmalarını sürdürün  İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele ekipleri Fatih Vefa Caddesi, Divanefendi Sokak`ta terk edilmiş yıkık tarihi bir binada sahte içki üretimi yapıldığı bilgisine ulaşınca adrese baskın düzenledi. 

Yarıya kadar yıkılmış ve terk halindeki binaya giren polisler, yüzlerce dolu içki şişesi ile içki üretimi için hazırlanan tezgahlar ve içki malzemelerine ulaştı. Bir kamyonu dolduracak kadar 5 bin şişe stoklanmış sahte içkiyi adreste bulan ekipler yaptıkları ön incelemede şişelerdeki içkilerin sahte olduğunu belirledi.

Operasyon sırasında kimsenin bulunmadığı adresteki içkileri üreten şebeke üyelerinin yakalanması yönelik yaptığı çalışmalarda ise Afgan uyruklu 3 şahsı yakalayarak gözaltına alan ekiplerin şebeke başı olan bir Türk`ü aradığı öğrenildi.

Gözaltına alınan şebeke üyelerinden elde edilen bildiler ışığında sahte içkilerin yılbaşı öncesinde Fatih ve civarındaki eğlence merkezleri ile büfelerde satılmak üzere siparişle üretilen içkiler olduğu öğrenildi. 

Rakıdan votkaya, şaraptan viskiye kadar ele geçen 5 bin şişe sahte içkiden numune alan alan polisin, numuneleri incelenmek üzere İl Sağlık Müdürlüğü`ne gönderdiği öğrenilirken, basılan adreste ele geçen 500 litreye yakın metil alkol nedeniyle içkilerin metil alkolden üretilmiş olma ihtimalinin yüksek olduğu değerlendiriliyor.

Daha öncede ele geçirilen içki numunelerinin bir kısmı incelenmiş ve metil alkolden yapıldığı tespit edilmişti. Metil alkolün çoklu organ yetmezliğinden ani ölümlere sebep olduğuna değinen uzmanlar, özelikle yılbaşı öncesinde piyasaya çıkan sahte içki şebekelerine karşı polis alkol alacakları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.



Başlık