FETÖ`nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasına operasyon

FETÖ`nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasına operasyon

Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı`nca, Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması`nın (FETÖ/PDY) Deniz Kuvvetleri Komutanlığı`ndaki yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkarılan 27 şüpheliden 9`u, 8

FETÖ/PDY`nin Deniz Kuvvetleri Komutanlığı`ndaki yapılanmasına yönelik devam eden soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, Çanakkale merkezli olarak, Ankara, İstanbul, İzmir, Balıkesir, Kocaeli, Yalova ve Zonguldak`ta, eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Aralarında halen görevde bulunan 1 kurmay albay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmenin de bulunduğu 27 şüpheli hakkında alınan gözaltı, arama ve el koyma kararı kapsamında eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda,  arama yapılan adreslerde yakalanan aralarında üst rütbeli komutanların da bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Şu ana kadar yakalanan 9 şüpheli arasında, Zonguldak Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Y.Ç. ile Erdek Filo Mayın Komutanlığı`nda görevli Binbaşı O.E.`nin de bulunduğu öğrenildi.

Değişik kentlerde gözaltına alınan şüpheliler, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü`ne sevk edildi. Haklarında yakalama kararı bulunan 20 şüphelinin aranmasına ise devam ediliyor.



Başlık