Devre arkadaşı polisleri kaza ayırdı

Devre arkadaşı polisleri kaza ayırdı

İzmir`de kontrolden çıkan otomobil, köprünün beton ayağına çarptı. Araçta bulunan devre arkadaşı 5 çevik kuvvet polisinden 2`si yaşamını yitirdi, 3`ü de...

`de kontrolden çıkan otomobil, köprünün beton ayağına çarptı. Araçta bulunan devre arkadaşı 5 çevik kuvvet polisinden 2`si yaşamını yitirdi, 3`ü de ağır yaralandı. Dün sabah erken saatte, Konak`tan Bornova yönüne giden otomobil, Ankara Caddesi üzerinde kontrolden çıkarak köprünün beton ayağına çarptı.

SIKIŞTIRAN ARAÇ YOK
Emniyet kemeri takılı olmadığı için yola fırlayan polis memurları Erdem Öge (27) ve Tolga Hakyimez (24) olay yerinde can verdi. Ağır yaralanan diğer polisler Enis Davarcı (24) ve Sinan Şentürk (25) Ege Üniversitesi Hastanesi`ne, Hüseyin Kurnaz ise (25) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne kaldırıldı. Yaralı 3 polisin de durumlarının ağır olduğu bildirildi. Kazanın nedenini belirlemek için cadde üzerindeki güvenlik kameralarını tek tek inceleyen polis, otomobili sıkıştıran başka bir araç olmadığını, kazanın tek taraflı meydana geldiğini belirledi. Otomobildeki polislerin devre arkadaşı oldukları, 6 ay önce göreve başladıkları ve izinli oldukları için buluşup yola çıktıkları öğrenildi.

TOPRAĞA VERİLDİLER
Yaralı polisleri hastanede ziyaret eden İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın da "Ülkemizin en büyük sorunu trafik terörüne 2 arkadaşımızı kurban verdik. Yaralı arkadaşlarımın da hayati tehlikesi sürüyor. Bütün doktorlar ellerinden geleni yapıyorlar" dedi. Kaza şehidi olan polisler için dün Bornova`daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü`nde resmi tören düzenledi. Tolga Hakyimez, memleketi Aydın`ın Nazilli ilçesinde Erdem Öge de İzmir`de toprağa verildi.

Kaynak: SABAH.COM.TR



Anahtar Kelimeler: İzmir