ASAYİŞ

ASAYİŞ Haberleri

Burs müjdesi

Burs müjdesi

Son dakika haberler - Başbakan Yıldırım, akademik yıl açılışında müjdeyi verdi. Yıldırım 2018?den itibaren üniversite öğrencilerine verilen burs miktarının...

Üniversite öğrenicelerine "burs müjdesini" Başbakan verdi. akademik yıl açılışı ve fahri doktora tevcih töreninde konuşan Yıldırım, 2003`te 45 lira olan burs ve kredi miktarının bu yıl 425 TL olarak ödendiğini, bu rakamın 2018`de ise 470 lira olacağını söyledi

"FAKÜLTE SAYISI 3 KAT ARTTI"
Başbakan Yıldırım, Fırat Üniversitesi akademik yıl açılışı ve fahri doktora tevcih töreninde konuştu. Bugün Türkiye`nin her ilinde üniversite olduğunu, üniversite sayısının 76`dan 185`e çıktığını ifade eden Yıldırım, fakülte sayısının 15 yılda 3 kat arttığını söyledi. Öğrenci sayısının 7 milyonu aştığını belirten Yıldırım, "Okullara bilgi iletişimle ilgili her türlü alt yapıyı yapmışız. Sadece yol yapmadık, akıl yolu yaptık. Geniş bant interneti de en ücra köşeye götürdük. Doğuda ne varsa, batıda da o var. İletişimde sayısal uçurumu ortadan kaldırdık. Şu anda okullarımızda etkileşimli tahtalar var, internet bağlantısı var, hocalarımız merkezi sistemle Ankara`dan sınav soruları alıp imtihan yapabiliyorlar" dedi.


Fırat Üniversitesi akademik yıl açılışı için Fırat Üniverversitesi`ne giden Başbakan Binali Yıldırım`a öğreniciler yoğun ilgi gösterdi.

"HAYIRLI OLSUN"
Bulunduğu ilden başka bir ile okumaya giden öğrencilerin yurt ihtiyacı olduğunu hatırlatan Yıldırım, "Burada eksiğimiz henüz bitmiş değil. Yurt kapasitesinin daha da artırılması lazım. Yurt genelinde 190 yurdumuz vardı, 562 yeni yurt buna ilave ettik ve 752`ye sayıyı çıkarttık. Hizmet standartları yükseldi. Koğuş sistemi vardı, şimdi yurtlarımızda otel odaları gibi 3 öğrencinin bir odada kalacağı yurtlarımız var. Öğrencilerimiz burs ve kredi ile destekleniyor. İlk başladığımızda 45 liraydı. 2003`te öğrenci başına 45 lira burs veya kredi veriyorduk. 2018`de bu rakam 470 lira olacak. 425`ti bu sene, 470`e çıktı. Hayırlı olsun. Bunu da ilk Elazığ`da açıklamış oluyoruz. Bunlar önemli gelişmeler ancak yeterli mi? Yetmez" diye konuştu.



Danimarka Başbakanı`na sert yanıt: Abuk sabuk laflar
AK Parti`nin Elazığ Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi`ne de katılan Yıldırım, burada yaptığı konuşmada Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen`in Türkiye`yi hedef alan açıklamalarına yanıt verdi. Yıldırım, "Dün Avrupa Birliği`nden Danimarka Başbakanı, çıkmış abuk sabuk laflar ediyor. Türkiye gözümüzün önünde Erdoğan rejimi altında eriyor, böyle Avrupa`ya nasıl girecek?` Sen kimsin? Senin Türkiye`ye, Türkiye Cumhuriyeti`nin Cumhurbaşkanına söyleyecek lafın olabilir mi? Türkiye`nin rejimi demokrasidir, cumhuriyettir" dedi.


Yıldırım`a fahri doktora ünvanı verildi.

O gün Osmanlı`ya bugün Türkiye`ye
"Etrafımızda bir şer çemberi oluşturulmaya gayret ediliyor." diyen Yıldırım, şöyle devam etti: Bu oyun yeni değil gençler. Bu oyunun 100 yıldan fazla geçmişi var, 1860`lara gidiyor. O günden bugüne bu bölgede yarım kalmış hesaplar var. O gün Osmanlı ile o hesabı görmeye çalıştılar, şimdi de Türkiye Cumhuriyeti ile bu hesabı görmeye çalışıyorlar. Ama şunu herkes bilsin, bu aziz millet 15 Temmuz`da herkese, bilen bilmeyen yedi düvele Türk milletinin nasıl bir millet olduğunu göstermiştir. Bayrağı indirmemiş, ezanları dindirmemiştir. Onun için ülkemizin geleceği her bakımdan parlaktır. Yarınımız bugünümüzden daha güzel olacak, hiç endişeniz olmasın.

Bize laf edeceğine kendi geleceğine bak
(Avrupa Birliği`ne): Türkiye`ye hiçbir ülke ayar veremez. Türkiye kendi kararını kendi verecek güçte ve yetkinliktedir. Avrupa Birliği bize laf edeceğine kendi geleceğine baksın. Gelecek vizyonuna karar versin. 40 yıldır iki ileri bir geri ne yapıyorsunuz kardeşim karar verin.

Biz sana `yapma` dedik
Akademik yıl açılış töreni için gittiği Elazığ`da konuşan Başbakan Yıldırım, IKBY`nin gayrimeşru referandumuna ilişkin, "Dedik ki `yapmayın, etmeyin. Kendi halkınıza karşı yanlış yapıyorsunuz. Onları mağdur edeceksiniz. Fakat dinleyen mi oldu? Şimdi ne oldu? Başladıkları yere geldiler. Bütün kazanımlarını kaybettiler" dedi.

Kaynak: SABAH.COM.TR